Kadınlarda En Sık Görülen 3 Hastalık

Kadınlarda En Sık Görülen 3 Hastalık
 Özel Haber
Kadınlarda En Sık Görülen 3 Hastalık

Vajinal akıntı

TİGRİS HABER - Vajinal akıntı, vajinadan gelen ve normal olarak beyaz veya açık sarı renkte olan, şeffaf veya hafif bulanık bir sıvıdır. Vajinal akıntı, vajinanın kendini temizlemesi ve enfeksiyonlardan korunması için gereklidir. Ancak vajinal akıntı miktarı, kıvamı veya kokusu değişirse bu bir enfeksiyon veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

Vajinal akıntı nedenleri arasında şunlar yer alır: Vajinal enfeksiyonlar (bakteriler, mantar enfeksiyonu). Hormonal değişiklikler (hamilelik, menopoz), alerjiler, bazı ilaçlar, çikolata kistleri, kadın üreme organlarının enfeksiyon kapması.

  • Bu hastalık; vajinadan gelen akıntı miktarında, kıvamında veya kokusunda değişiklik. Vajinadan gelen akıntıda kötü koku, vajinada kaşıntı veya yanma, vajinadan gelen akıntıda kan veya kanama, alt karın ağrısı, cinsel ilişki sırasında ağrı gibi belirtilerle kendini gösterir.

Vajinal akıntı tedavisi, nedene bağlı olarak değişir. Bakteri Veya mantar enfeksiyonu gibi enfeksiyonlar, antibiyotik veya antifungal ilaçlarla tedavi edilebilir. Hormonal değişikliklere bağlı vajinal akıntı, doğum kontrol hapları veya diğer hormon tedavisi ile tedavi edilebilir. Alerjik reaksiyonlara bağlı vajinal akıntı, alerji nedeninden kaçınmak veya alerjik ilaçlarla tedavi edilebilir. Diğer nedenlerle oluşan vajinal akıntı, altta yatan nedene göre tedavi edilir.

  1. Adet düzensizliği

Adet düzensizliği, normal adet döngüsündeki değişiklikleri olarak ifade edilir. Normal adet döngüsü, 21 ile 35 gün arasında sürer ve her döngüde bir adet kanaması görülür. Adet düzensizliği, adet kanamasının süresinin, sıklığının veya miktarının değişmesi şeklinde olabilir.

Adet düzensizliği nedenleri arasında: Hormonal değişiklikler (hamilelik, menopoz, kistler), stres, bazı ilaçlar vb.

Adet düzensizliği belirtileri arasında; adet kanamasının süresinin, sıklığının veya miktarının değişmesi, adet kanamasının beklenenden önce veya sonra başlaması, adet kanamasının çok az veya çok fazla olması, adet kanamasının düzensiz olması, adet kanaması sırasında ağrı veya krampların dayanılmaz derecede olması.

Adet düzensizliği tedavisi, nedene bağlı olarak değişir. Hormonal değişikliklere bağlı adet düzensizliği, doğum kontrol hapları veya diğer hormon tedavisi ile tedavi edilebilir. Strese bağlı adet düzensizliği, stresi azaltmaya yardımcı olan önlemler kullanılır. İlaçlara bağlı adet düzensizliği, ilacı kesmek veya dozunu ayarlamak gibi önlemlerle tedavi edilebilir

  1. Miyomlar
  2. Miyomlar, rahimde gelişen iyi huylu tümörlerdir. Miyomlar, rahim kas hücrelerinde gelişir ve genellikle rahim duvarının iç veya dış yüzeyinde bulunur. Miyomlar, küçük bir bezelye büyüklüğünde olabileceği gibi rahimi tamamen kaplayacak kadar büyük de olabilir.

Miyomların nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak uzmanlar hormonal değişikliklerin miyom oluşumunda rol oynadığını düşünmektedir.

Miyomların belirtileri arasında adet kanamasının artması, adet kanamasının düzensiz olması, adet kanaması sırasında ağrı veya krampların olması, idrar kaçırma, dış gebelik gibi belirtiler yer alır.

Miyomların tedavisi, miyomların büyüklüğüne, konumuna bağlı olarak değişir. Küçük miyomlar genellikle tedavi gerektirmez. Daha büyük miyomlar, ilaç tedavisi veya cerrahi müdahale ile tedavi edilebilir.

Bu hastalıklar, kadın sağlığı ve yaşam kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Vajinal akıntı, adet düzensizliği ve miyomlar, kadınlarda sık görülen ve tedavi edilebilir hastalıklardır. Bu hastalıklardan herhangi birini yaşıyorsanız bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına (jinekoloğa) görünmeniz gerekli ve önemli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.