VİDEO - Kadir İnanır Diyarbakırlılara seslendi: Geleceğinizi şansa bağlamayın

VİDEO - Kadir İnanır Diyarbakırlılara seslendi: Geleceğinizi şansa bağlamayın
“Kapı” filminin galası için Diyarbakır’a gelen sinema sanatçısı Kadir İnanır, Diyarbakırlılara seslenerek, “Hayatınız boyunca geleceğinizi asla şansa bağlamayın” dedi.

Tigris Haber - Kadir İnanır Diyarbakır’da

kd2.jpeg

Türkiye sinemasının ‘Tatar Ramazan’ı Kadir İnanır, “Kapı” filminin galası için bugün Diyarbakır’a geldi. Yeşilçamın usta oyuncusu Kadir İnanır, Forum AVM’de  bu akşam Diyarbakırlılarla buluştu.

ki-001.jpg

Usta oyuncuyu Diyarbakır’da HDP’nin yeni seçilen belediye eşbaşkanları, STK temsilcileri ve büyük bir seyirci kitlesi karşıladı.

kd3.jpeg

Usta oyuncuyu saatlerce bekleyen büyük bir kitle vardı. Kadir İnanır sahneye çıktığında büyük bir coşku seliyle karşılandı.

ki4-001.jpg

“Kadir Baba” çığlıklarıyla karşılanan usta oyuncuyu sahnede barış anneleri karşıladı. Kürtçe bir konuşma yapan bir barış annesi İnanır’ın hoş geldin diyerek, boynuna barışı simgeleyen beyaz tülbent taktı. Açlık grevlerine vurgu yapan bir konuşma yapan barış annesinin ardından ünlü sanatçı yıllar önce Diyarbakır’a geldiğinde yaşanan bir anısını paylaştı.

ki5-001.jpg

Diyarbakırlılara, “geleceğinizi şansa bağlamayın” mesajını yineleyen usta oyuncu şunları söyledi: “1971 yılında Diyarbakır’a geldim. Burada insanlar araba almak için sıraya giriyordu. Türkiye’de araba azdı. Kazara sıra çekmek isteyenler, onlara şans çıkarsa arabanın sahibi oluyorlardı. O dönemlerde ben de kalabalık bir ekiple geldik; şarkıcılar var, sporcular var. Ben de gazetenin sahibine dedim ki, beni Diyarbakır’a gönder. Buna çok sevindiler, çünkü o dönemde Diyarbakır’a kimse gelmek istemiyor.  Geldim ve ben de bir numara çektim. O şanslı adam gidip arabasını alacaktı. O kadar talep vardı ki bir araba sahibi olmaya. Ben de bir tek kelime söyledim. Hayatınız boyunca geleceğinizi asla şansa bağlamayın. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Hoşgeldiniz.”

tt-001.jpeg

Kısa ve öz konuşmasının ardından İnanır, “Kapı” filminin galasına geçti. İnanır, filmi Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Selçuk Mızraklı, Hülya Alökmen, ilçe belediye eş başkanları ve Barış Anneleri ile birlikte izledi.

tr5.jpg

tr.jpg

tr3.jpg

tr2.jpg

tr4.jpg

tr6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.