'Kameralı gözetime’ karşı çıkmak tehdit ve dava gerekçesi

'Kameralı gözetime’ karşı çıkmak tehdit ve dava gerekçesi
İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen 33 siyasi tutsak hakkında, koğuşlara yerleştirilen kamera sistemine karşı çıktıkları için kamu davası açıldı.

DİYARBAKIR - Cezaevlerinde uygulanan "kameralı gözetim" uygulamasına tutsaklar karşı çıkarken, cezaevi idareleri ise soruşturma ve davalarla yıldırmaya çalışıyor. Mevzuatta olmayan uygulamaya karşı tepki gösteren tutsaklar, disiplin cezası ve hücre cezalarının yanında sürgünlerle karşı karşıya kalıyor. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nden Kastamonu İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen 33 tuksak hakkında koğuşlara yerleştirilen kamera sistemine karşı çıktıkları için soruşturma ve kamu davası açıldı.

'Hak ihlalleri sürüyor'

Sürgün edilen tutsaklardan Agit Gizlenmiş'in ağabeyi Burhan Gizlenmiş, kardeşiyle yaptığı haftalık olağan telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan uygulamaların aktarıldığını belirtti. Gizlenmiş, "Kardeşim Agit Gizlenmiş 2 buçuk yıldır cezaevinde. Bu hafta bizi aradı ve cezaevinde çok sıkıntılar çektiğini aktardı. Bu konunun çok önemli olduğunu ve bunu basın ile insan hakları savunucuları ile paylaşmamızı istedi" diye belirtti.

Gizlenmiş, kameraya karşı çıktığı için kardeşinin de aralarında bulunduğu 33 siyasi tutsağa görüş ve iletişim cezası verildiğini de belirterek, "Bu da ailelerin görüşlere gitmeme ve iletişimi sağlamamak için ayrı bir ceza ayrı bir zulüm" diye konuştu. 

cezaevi-(1).jpg

cezaevi-(3).jpg

cezaevi-(4).jpg

cezaevi-(5).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.