Kar yağışı altında konuşan Demirtaş:

Kar yağışı altında konuşan Demirtaş:
Bu ülkede katledilenler için birlikte mücadele edeceğiz

Varto'da halka seslenen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Berkin Elvan gibi binlerce çocuğun AKP'nin politikaları sonucu katledildiğini belirterek, "Daha dün İstanbul'da senin emrinle katledilmiş bir çocuğun cenazesi vardı. AKP'nin icraatlarına bakın. Dün, Türkiye'nin dört bir tarafı işkence altındaydı. Gaz altındaydı. Kadın, çocuk demeden bütün ülkeyi gaz altına aldılar, Berkin Elvan'ın ailesinin yanındayız. Bütün yüreğimizle birlikte bu ülkede katledilen herkes için mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 


MUŞ - Berkin Elvan için yapılan protesto eylemlerine yapılan polis müdahalesine değinerek, BDP'nin Serhat bölge miting ve selamlama programları kapsamında Erzurum mitinglerinin ardından Muş'un Varto ilçesine geçildi. BDP heyeti, Varto girişinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Yoğun kar yağışına rağmen ilçe meydanında bir araya gelen binlerce kişi, "Öcalan", "Şehit namırın", "Bijî berxwedana zindana" sloganları attı. Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler açıldı. BDP Varto Belediye başkan adayları Hüseyin Güneş, Sabite Ekinci, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık ile BDP PM ve MYK üyelerinin halkı selamlamasının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş söz aldı.

'Bütün ülkeyi gaz altına aldılar'

Halkı selamlayan Demirtaş, "Bütün bu birikimleri temsil etmeye çalışıyoruz. Siz Varto halkı asıl irade sahibi sizlersiniz, sizlerle onur duyuyoruz" diye konuştu. Varto'da belirleyecekleri yeni yönetimle kentin devam eden sorunlarını çözeceğinin söyleyen Demirtaş, "Yeni yönetimle birlikte eksik kalan çözülmeyen sorunlar da çözülecektir. Taziye evlerimiz, gençlik merkezlerimiz olacak ama bizim asıl arzuladığımız eşitlik, özgürlüktür" şeklinde konuştu. Berkin Elvan için Türkiye genelinde yapılan protesto eylemlerine yapılan polis müdahalelerine değinen Demirtaş, Başbakan Recep da seslenerek, "Daha dün İstanbul'da senin emrinle katledilmiş bir çocuğun cenazesi vardı. AKP'nin icraatlarına bakın. Dün, Türkiye'nin dört bir tarafı işkence altındaydı. Gaz altındaydı. Kadın, çocuk demeden bütün ülkeyi gaz altına aldılar. Tayyip Erdoğan protesto edilmesin diye ne kadar değerliymişsin" diye belirtti.

'AKP'yi burada sıfırlayalım'

Elvan ailesinin yanında olduklarını söyleyen Demirtaş, "Berkin Elvan'ın ailesinin yanındayız. Bütün yüreğimizle birlikte bu ülkede katledilen herkes için mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Hükümetin Alevi ve Sünni haklara karşı ortak politika yürüttüğüne vurgu yapan Demirtaş, "Alevi'nin de Sünni'nin de parasını çalıyorlar. Eğer bize karşı ortak zulüm politikaları uyguluyorlarsa bizlerde birlikte mücadele edeceğiz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın "Tek devlet, tek millet" şeklindeki söylemlerine hatırlatan Demirtaş, "Bu topraklarda asla tek dil olmayacak. Bütün diller yaşayacak, inancımızı daha da geliştireceğiz. Bu dilleri korumak bizim boynumuzun borcudur. Süryanice konuşan tek bir kişi varsa Varto'da onu da koruyacağız" ifadelerini kullandı. 

AKP'nin iktidarı dönemi boyunca yürüttüğü politikalar nedeniyle artık toplumda bir karşılığının olmadığını ifade eden Demirtaş, "AKP'yi burada sıfırlamamız lazım" diye belirtti. 

demirtas-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.