Kars'ta TÜİK bürosuna silahlı saldırı: 7 ÖLÜ

Kars'ta TÜİK bürosuna silahlı saldırı: 7 ÖLÜ
Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu'nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

 

Türkiye bu sabaha katliam gibi bir cinayet haberiyle uyandı.  Kars’ta TÜİK Bölge Müdürlüğü’ne  düzenlenen silahlı  saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Olay dün sabah saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TUİK) meydana geldi.

1.5 yıllık memur olduğu belirtilen sosyolog Veysi Eren, tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Eren, ardından 40 personelin üzerlerine ateş açtı.

Saldırıda  ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Eren, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

 

Kars valiliği

Kars Valisi Eyüp Tepe, TÜİK bölge müdürlüğüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel. Olaya ilişkin açıklama birazdan tarafımızca yapılacaktır" dedi. 

 

TÜİK'ten açıklama

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Kars Bölge Müdürlüğünde meydana gelen olaya ilişkin "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir" açıklamasında bulunuldu.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, bugün TÜİK Kars Bölge Müdürlüğünde üzücü bir olayın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.