Kayapınar Belediyesi engellileri meslek sahibi yaptı

Kayapınar Belediyesi engellileri meslek sahibi yaptı
Kayapınar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelli Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikle, Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi’nde mesleki kurs gören kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Ali VURANEL

Etkinlik sonrası merkezde kullanılmak üzere belediye tarafından alınan engelli aracının tanıtımı yapıldı.

Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi 3 Aralık Dünya Engelli Haftası nedeniyle Cegerxwin Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinliğe Kayapınar Belediyesi Eş Belediye Başkanları M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, BDP, HDP ilçe eş başkanları, engelli dernekleri yöneticileri, meclis üyeleri ve aileler katıldı. Etkinlikte konuşan Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet, Belediye olarak engellilerin sorununu çözümünün kendileri için öncelik olduğunu belirti. Arşimet,” Yaşamın tümünde olduğu gibi hükümet engelliler konusunda kayda değer bir çalışması yok. Bunun yanında engelli okulları tümüyle para kazanç yerleri haline gelmiştir. Belediye olarak kentimizin engelliler için engel teşkil etmeyecek şekilde çalışmalarımız devam edecektir “ şeklinde konuştu. Eş Belediye Başkanı M. Ali Aydın ise yaptığı konuşmada, “ Tarihten bu yana dezavantajlı gurupların sorunların çözümü konusunda hükümetler kayda değer insani hiçbir çalışma yürütmemişlerdir. Aksine tümüyle yaşamın her alanında engel yaratmışlardır. Engelli merkezimizde kurs gören birçok arkadaşımız meslek sahibi oldu. Belediye olarak bundan sonrada aynı şekilde devam edecektir” dedi.

Engelli aracı hizmette

Etkinlikle Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açılan bilgisayar, işaret dili ve telefon santral kursları tamamlayan 25 kursiyere katılımcılar tarafından sertifikaları verildi. Etkinlik sonrası belediye tarafından etkinlik sonrası merkezde kullanılmak üzere belediye tarafından alınan engelli aracının tanıtımı yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.