Kayıp yakınları Elçi'nin faillerini sordu

Kayıp yakınları Elçi'nin faillerini sordu
İHD Diyarbakır Şubesi’nde düzenlenen “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” etkinliğinin 459’uncusu gerçekleşti. İHD ve kayıp yakınları bu hafta Tahir Elçi'nin faillerini sordu.

 

 

Kayıp yakınlarının İHD Diyarbakır Şubesi ile birlikte her hafta cumartesi günü düzenlediği “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” etkinliğine bu hafta İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici, Barış Anneleri İnisiyatifi ve KESK’li kadınlar da katıldı.

Bu hafta 459’cusu gerçekleşen etkinlikte Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin hayatı anlatıldı ve faillerinin bulunması istendi.

 

İHD tarafından yapılan açıklamada “Aradan geçen 2 yıla rağmen Tahir Elçi’nin katilleri hala bulunamadı. Faillerin bulunması ile ilgili yürütülen soruşturmada hiçbir ilerleme olmadığı görülürken, faillerin meçhul bırakılmaya çalıştığı anlaşılmaktadır. Adalet istiyoruz; çünkü bu ülkede ve toplumsal yaşamımızda insan hakları ve özgürlükler bizler için vazgeçilmezdir. Bu ülkede bizleri demokratik yaşama, insan haklarına ve özgürlüklere yaklaştıracak en önemli şey, bu ülkenin geçmişiyle yüzleşmesini sağlamak, hakikatleri ortaya çıkarmak ve adaleti sağlamaktır.”(Kaynak:Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.