Kayyum atamaları HDP tabanını ikiye böldü!

Kayyum atamaları HDP tabanını ikiye böldü!
HDP’li Belediyelere kayyum ataması devam ediyor.

HDP’li Belediyelere kayyum ataması devam ediyor. Dün gözaltına alınan Mardin’in Savur, Derik, Mazıdağ ve Şanlıurfa’nın Suruç Belediyesine kayyum atandı. Kayyum atamaları parti tabanını ikiye böldü. Konunun tartışıldığı sosyal medyada bir kesim HDP’nin meclisten çekilmesi gerektiğini savunurken, büyük bir kesimde bunun yanlış olduğunu dile getirdi.

Şanlıurfa’nın Suruç, Mardin’in Savur, Derik ve Mazıdağ Belediye başkanları dün gözaltına alınmıştı. Başkanların emniyetteki ifada işlemleri sürerken, İçişleri Bakanlığı, HDP’li 4 Belediyeye daha kayyum atadı. Bu karar ile partinin 3'ü büyükşehir 24 belediyesine kayyum atanmış oldu.

Yaşanan kayyum atamaları parti tabanında farklı görüşlerin ortaya konulmasına neden oldu. Sosyal medya üzerinden kayyum atamalarına tepki gösteren HDP tabanı farklı düşünüyor. HDP’ye oy veren bir kesim halk iradesinin hiçe sayıldığını belirterek, HDP’nin meclisten çekilmesi gerektiğini savundu. Büyük bir kesim de meclisten çekilme kararının yanlış olacağını savunuyor.

Tabanın meclisten çekilmesi yönündeki talepleri dün HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay’a soruldu. Kubilay, HDP’nin belediye ve Meclis’ten çekilmesine ilişkin kurumsal bir tartışması olmadığını söyledi. Demokrasi ve meşru mücadelenin süreceğini belirten Kubilay, Ankara’da 20 Kasım’da geniş çaplı toplantı yapacaklarını, kapsamlı bir kayyım raporu açıklayacaklarını dile getirdi.

 HDP 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Yapılan bu son kayyum atamaları ile partinin 3'ü büyükşehir 24 belediyesine kayyum atanmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.