Kaz Dağları'ndaki maden arama çalışmaları

Kaz Dağları'ndaki maden arama çalışmaları
ÇANAKKALE Nalbant, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kaz Dağları'nda sondajlarını sürdüren firmaların 2013 yılı sonu itibarıyla işletme aşamasına geldiğini iddia etti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan ÇED başvurularının yüzde 99'dan fazlasının olumlu sonuçlandığını, bir anlamda ÇED raporlarının "bilimsel gerçeklerden uzak, siparişen hazırlandığı" dikkate alındığında, bu raporların anlam taşımadığını defalarca kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Nalbant, "Kaz Dağları'nda bugüne kadar maden arayan firmalar aleyhine açtığımız 7 davadan 6'sında Çanakkale İdare Mahkemesi, ÇED raporlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yedinci davada da kararın çıkmak üzere olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Kısacası Kaz Dağları ile ilgili yargı ön sözünü söylemiştir" dedi.

Çanakkale Valiliğinin yaklaşık 2 yıldır, şirketlere gayri sıhhi müessese ruhsatı vermediğini, mahkemenin aldığı son kararın Çanakkale Valiliğinin bugüne doğru yolda olduğunu da gösterdiğini ifade eden Nalbant, şöyle konuştu:

"Şimdi hukuk sözünü söylemiş, sıra sayın Valiye gelmiştir. Valimizden, insani, vicdani ve ahlaki değerler ışığında gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz. Çanakkale Çevre Platformu bugüne kadar yaşamı savunmak için yaşamın siyasetini yapmış, çevreyi savunmak adına ekolojik bir siyaset yürütmüştür. Yürütülen mücadele ve karşı duruş, ormanlara, ağaçlara, kuşlara sahip çıkmak, havanın zehirlenmesine engel olmak, Çanakkale'nin ve tüm Biga Yarımadası'nın su kaynaklarını ve tarım alanlarını korunması mücadelesidir. Doğru, meşru, haklı mücadele ve onurlu duruş sonucu hak yerini bulmuştur. Çanakkale İdare Mahkemesinin son güzel kararının ülkemizin her bölgesinde çevre ve ekoloji mücadelesi veren insanlara umut, cesaret verdiğini belirtiyoruz. Mücadelemiz ortaktır, sevincimiz de ortaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.