Kazalar MOBESE kameralarına yansıdı

Kazalar MOBESE kameralarına yansıdı
Kazalar MOBESE kameralarına yansıdı

 

 
EMNİYET Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden farklı tarihlerde kuralsızlık ve dikkatsizliğin neden olduğu feci şekilde sonuçlanan kazaların MOBESE kameraları görüntülerihi, 'Hız Kurallarına Uysalardı, Bu Kazalar Olmayabilirdi", "Dikkatli alsalarda bu kazalar olmayabilirdi" uyarı notları ile paylaştı..

Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve tarihlerinde 2017 yılı içerisinde yaşanan trafik kazaları, MOBESE kameralarıyla ortaya çıktı. Aşırı hız yapıldığı görülen bazı görüntülerde, sürücülerin yayalara çarpması ve maddi hasarlı kazaların yaşanmasına sebep olduğu görülürken, Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yaşanan kazaları ise ?Hız Kurallarına Uysalardı, Bu Kazalar Olmayabilirdiö notuyla paylaştı. Emniyet Genel müdürlüğü tarafından paylaşılan kaza görüntelerinden bazıları şöyle:

MUŞ

Muş'ta, yokuştan inen bir otomobilin sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yolun sol tarafında bulunan kaldırıma çarpıyor ardından ise ilerledikten sonra sağ tarafta bulunan kaldırıma çarpıp park halindeki araca çarpmadan duruyor. Çevredekilerin seslerin üzerine koştuğu otomobilde ayrıca çocukların da ön tarafta oturduğu görülüyor.

SİİRT

Siirt'te ise, Hükümet Bulvarı üzerinde iki otomobilin yan yana gittiği ve bir sürücünün hızını artırması üzerine aniden direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Sürücü otomobili toparlamaya çalışmak istese de bir türlü toparlayamadı. Daha sonra ise refüje çarparak duruyor.
Siirt kent merkezinde yaşanan bir başka kazada da, 3 kişi yaralandı. Kazada ara sokaktan hızla ilerleyen bir motosiklet karşıya geçmeye çalışan bir yaşlı birine çarpıyor. Motosiklet ve sürücüsü çarpmanın etkisiyle yere düşerek sokakta park halinde olan bir otomobilin yanında duran başka bir vatandaşa çarpıyor.

TUNCELİ

Tunceli'de, bir kavşakta yaşanan kazada aşırı hıza dikkat çekildi. İki otomobilin inatlaşması sonucu birbirine çarpması kameraya saniye saniye yansıdı.

BİNGÖL

Kazaların içerisinde yaşanan en ilginç görüntüler ise Bingöl'de bir kavşakta kayıt edildi. Hayvanlarını otlatmadan getiren 2'si kadın 1 erkek karayolundan karşıya geçerken yolun kaygan ve ıslak olması nedeniyle bir otomobil hızını alamadı, hayvanlara çarptı. Bazı hayvanlar çarpmanın etkisiyle kaçarken bir ineğin bir ayağı otomobilin altında kaldı. Bunu gören hayvan sahiplerinden olduğu iddia edilen kadın ise, isyan ederek bazı hayvanları karşıya geçirdi. Kadın, tekrardan arkasına bakarak yolun karşısına geçtiği sırada bu kez başka bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

VAN

Van'da, kent merkezinde yaşanan bir trafik kazasında da bir öğrenci yaralandı. İşlek caddelerden birinde bir öğrenci yolun karşısına geçmek için hızla koşuyor, ilk Halk otobüsün önünden geçen genç, hareket halinde olan diğer otobüsün altında kalarak yaralanıyor. Öğrencinin koşması ve otobüsün altında kalması ise MOBESE'ye yansıyor.(DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.