Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın elleri kanlıdır

Kılıçdaroğlu: Başbakan'ın elleri kanlıdır
Kemal Kılıçdaroğlu, PYD Eş Başkanı Salih Muslim'in "Benim oğlumu öldüren kurşun Türkiye'den geldi" sözünü hatırlatarak, "Evet ne yazık ki doğruyu söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın elleri kanlıdır" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a "Terör örgütlerine destek veren bir iktidarın itibarı olabilir mi?" diye seslenerek, "Bugün senin meşruiyetin uluslararası alanda tartışılıyor. Sana niye telefon etmiyorlar. İşte bu yüzden. Reyhanlı'da ölen 53 yurttaşımızın sorumlusu bu hükümettir ve Başbakan'dır. Şöyle bir açıklama yapıyorlardı. Suriye'den mülteciler gelecek, 100 bin kişi kırmızı çizgimizdir. Açın dönemin gazetelerini manşetten vermişler. Kaldı mı kırmızı çizgi. 500 bini buldu. Sayıyı kimse bilmiyor. Nerede yaşadıklarını kimse bilmiyor. Böyle bir devlet olabilir mi? Yol geçen hanına dönem 900 kilometre. Kimin girip çıktığı belli değil. Nasıl bu sınırı kontrol edeceksiniz? Sen o sınırı kontrol edemezsin, çünkü sen teröristlerle içli dışlısın" dedi. Kılıçdaroğlu, PYD Eş Başkanı Salih Muslim'in "Benim oğlumu öldüren kurşun Türkiye'den geldi" sözünü hatırlatarak, "Evet ne yazık ki doğruyu söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın elleri kanlıdır" dedi. 

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk konusunda Türkiye tarihinde Başbakan Erdoğan'ın eline su dökecek ikinci bir adamın olmadığını ifade ederek, "Demiyor muydu ben yırtık ayakkabı ile siyasete girdim. Şimdi ise dünyanın en zengin Başbakanısın. Aldığın maaş belli, ödediğin vergi belli. Nerden geldi bu para? Nereden yürüttün. Ne diyor? Yürütme organının başıyım diyor. Doğru diyor, Erdoğan yürütme organının başıdır" diye konuştu. 

CHP darbelere karşıymış!

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini ve bunlardan birinin de CHP olduğunu öne sürerek, "12 Mart'ta 12 Eylül'de, 27 Mayıs'ta askeri darbeler oldu. Hangi parti kapatıldı? CHP.Hangi partinin mal varlığına el konuldu? CHP. Siyasal idamlara kim karşı çıktı? CHP.Hiçbir siyasal idamın olmasını istemedik. Elini vicdanına koyan herkes arşivlere bakabilir. Menderes'in ailesi vardır. Onların yaptığı açıklamalar vardır. Biz darbeden çok çektik. Gencecik fidanlarımız idam edildi. Onlar bizim şehitlerimiz. Biz bunları biliyoruz. O nedenle darbeleri hiç bir zaman savunmadık" dedi. 

Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de ormanlık alandan geçecek olan yol çalışmasına tepki göstererek, iktidarın tutumunu eleştirdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.