Kılıçdaroğlu;” Siyasi ahlak kanunu çıkaracağız”

Kılıçdaroğlu;” Siyasi ahlak kanunu çıkaracağız”
"Size sözüm, CHP iktidarında ilk 4 ayda çıkaracağımız kanunun adı, 'siyasi ahlak kanunu' olacak. Siyasetçi temiz adam olacak"

"Ayın 18'inde meclisi topluyoruz. Sen yolsuzluktan, haksızlıktan şikayet ediyorsan, kul hakkı yiyenlerden hesap sormak istiyorsan 18'inde gel meclise"

DÜZCE -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size sözüm, CHP iktidarında ilk 4 ayda çıkaracağımız kanunun adı, 'siyasi ahlak kanunu' olacak. Siyasetçi temiz adam olacak" dedi.

Düzce mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, "O zata asla Başbakan demeyeceğim' diye söz verdim. Çünkü o koltuk farklı bir koltuktur" diyerek, "Oraya oturan, 'kendisini millete adamış kişi' demektir. Evlatlarına değil. Cebine dolarlar dolduracak, dünyayı gezecek. Kendisine söyledim, 'Ya arkadaş kaç lira paraya ihtiyacın varsa söyle, vallahi kampanya açacağım. Parayı vereceğim. Milletin yakasından düş diyeceğim' dedim"  ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir başbakan ve hükümet görmediğini belirterek, şunları kaydetti: "Ben, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarımla onu aynı kefeye koyduğumu zannetmeyin. Sizler ayrısınız. Size söz verdiler. 'Biz geleceğiz yoksulluğu, yolsuzluğu önleyeceğiz' dediler oy verdiniz. Yine geldiler 'özgür bir Türkiye kuracağız, yasakları kaldıracağız' dediler oy verdiniz. Ben sizin verdiğiniz oylara birşey söylemiyorum. Her yurttaşımın kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşadığı bölge ne olursa olsun, insan olduğu sürece benim başımın üstünde yeri var. Hiç ayrım yapmadım. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Aynı havayı teneffüs ediyor, aynı topraklarda yaşıyoruz."

"Türkiye'de eksik olan iktidarda temiz adam olmaması" diyen Kılıçdaroğlu, bir ülkede siyasetçi zenginleşiyorsa halkın fakirleştiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.