Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Feneri benzetmesi

Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Feneri benzetmesi
"Savcıların yerleri değiştirildi, müdahale edildi, polislere müdahale edildi. Dolayısıyla hakimler ona göre ayarlandı ve bildiğimiz süreç yeniden başladı. Deniz Feneri süreci yeniden başladı"

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturmasının Deniz Feneri davasına benzediğini savunarak; "Savcıların yerleri değiştirildi, müdahale edildi, polislere müdahale edildi. Dolayısıyla hakimler ona göre ayarlandı ve bildiğimiz süreç yeniden başladı. Deniz Feneri süreci yeniden başladı" dedi.

Haber Merkezi-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devletleri merkezli The Wall Street Journal gazetesine 17 Aralık Soruşturması ile ilgili röportaj verdi. Kılıçdaroğlu, röportajında 17 Aralık soruşturmasındaki son tahliyeleri, soruşturma sürecinde medyanın durumunu ve soruşturmanın geleceğine ilişkin sorularu yanıtladı. 

CHP lideri, 8 tutuklunun serbest bırakılmasını ve Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın savcıya ifade vermesini değerlendirerek; "Gelinen aşama Deniz Feneri'nin ikinci bölümü oluyor. Biliyorsunuz Deniz Feneri olayında kurban paralarını yiyenler, fitre paraları yiyenler, zekat paralarını yiyenler soruşturuluyordu. Ama soruşturulan sonuçta savcılar oldular ve mahkemenin savcılar çıktılar. İkinci aşama şimdi bu olayda 17 Aralık operasyonundan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra gündeme geldi. Savcıların yerleri değiştirildi, müdahale edildi, polislere müdahale edildi. Dolayısıyla hakimler ona göre ayarlandı ve bildiğimiz süreç yeniden başladı. Deniz Feneri süreci yeniden başladı. Bankanın genel müdürünün serbest bırakılması ise tuzun koktuğunu gösteriyor artık. Bunu anlamak gerekiyor. Belki AKP şunu yapabilir; güvenilir bir insan olarak kendi yolsuzluğunun paydaşı olarak gördüğü ve güvenilir bir insan olarak gördüğü Halk Bankası Genel Müdürünü Merkez Bankasına başkan yapar. Böylece soygun daha nitelikli hale gelmiş olur. Hem kalite olarak, hem büyüklük olarak daha iyi bir noktaya taşınmış olur" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.