Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanına 10 yıl hapis

Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanına 10 yıl hapis
FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki yapılanması kapsamında hakkında dava açılan ve aralarında Fatih Gürsul’un da bulunduğu 11 kişi hakkında karar verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul hakkında açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) davasında karar verildi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Gürsul hakkında FETÖ üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Duruşmada son sözleri sorulan Gürsul, “Ben biat kültürü içeren yapıda hiçbir zaman yer almadım. Klasik müzik dinleyen, evrim teorisine inanan bir bilim insanı olarak nasıl FETÖ üyesi olabilirim” dedi.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme heyeti sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıkladı. Sanıklardan Adem Sezgin Uzun, Elif Yaprak Saraç, Fatih Mehmet Keleşoğlu, Hakan Doğan, Kasım Karagöz, Muhammed Akif Altun, Mustafa İsmail, Uğur Tuncel'in FETÖ üyesi olmak suçundan 9'ar yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, Fatih Gürsul'un da FETÖ üyesi olmak suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Kararda sanıkların yargılama sırasında “pişmanlığını dile getirmemiş olması” nedeniyle verilen cezalarda indirim yapılmadığı belirtildi.

Mahkeme heyeti diğer sanık Turgay Atasoy'u da FETÖ'ye üyelik suçundan mahkum ederek 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezada indirim yaparak 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti.

FATİH GÜRSUL KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatih Gürsul, 2000-2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı.

Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı olan Doç. Dr. Gürsul, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu ile özellikle zihinsel engelliler ile ilgili projeler gerçekleştirdi.

26. Dönem Elazığ Milletvekili 1. sıra adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden University of California San Diego'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yapan Gürsul, 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan “The Best Paper Award” ödülüne layık görülmüştü.

3 yıldır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Doç. Dr. Gürsul evli, Nehir Lale ve Deniz Nazım adında iki çocuğu bulunuyor. Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.