Kimi dua etti, kimi dilek tuttu

Kimi dua etti, kimi dilek tuttu
Mevlit Kandili’nde Diyarbakır’daki dini mekân ve türbeler doldu, taştı. En fazla yoğunluk Hz. Süleyman Türbesi’nde yaşandı.

 

 

Türbeye akın eden vatandaşlar arasında en fazla kadınlar yer aldı. Kimisi dakikalarca dua etti, kimisi dua etti. Gecede de camilerde mevlit okutuldu.

Kutsal mekânlar doldu taştı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in doğduğu gece olarak bilinen Mevlid Kandili'nde tüm İslam aleminde ve Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da büyük bir heyecan yaşandı. Çok sayıda dini mekân, türbe, ziyaret ve tarihi caminin bulunduğu Diyarbakır’da vatandaşlar bu mübarek gün ve gece nedeniyle kutsal yerlere akın etti. Şehirdeki hareketlilik gece saatlerine kadar devam etti. Camilerde mevlidi şerifler okutuldu, ibadetler kılındı, dualar edildi, hayratlar dağıtıldı, yemekler ve tatlılar ikram edildi.

 

 

 

Kadınlar yine ön plandaydı

Mevlit Kandili’nde yoğunluğun yaşandığı mekânların başında yeniden restore edilen İç Kale’deki Hz. Süleyman Türbesi geldi. İslam ordularının Diyarbakır’ı fethettiği 27 Mayıs 639 tarihinde şehit düşen İslam komutanı Hz. Halit Bin Velid’in oğlu Hz. Süleyman ve şehit sahabelerin türbelerinin bulunduğu mekâna akın eden vatandaşlar namaz kıldı, dualar etti ve Kur’anı Kerim okudu. Her zaman olduğu gibi yine kadınların ilgisi ön plandaydı. Kimisi dua etti, kimisi dua etti. Dakikalarca süren ziyaretler sonrasında kimi vatandaşlar da çeşitli ikramlarda bulundu ve hayratlar dağıttı.

 

Dilek Akın/Saffet Azbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum