'Kırmızı ete 4 lira zam yapıldığı doğru değil'

'Kırmızı ete 4 lira zam yapıldığı doğru değil'
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, bazı basın organlarında kırmızı ete 4 liralık zam yapıldığına ilişkin haberlerin servis edildiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarına 4 lira civarında zam yapıldığı iddialarına ilişkin, "Üretici bazında 50 kuruş ile 1 lira arasında değişen bir zam yapıldı ancak basında çıktığı gibi 4 liralık bir zam söz konusu değil" dedi.
      
Tunç, bazı basın organlarında kırmızı ete 4 liralık zam yapıldığına ilişkin haberlerin servis edildiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.
      
Kırmızı ette sadece üretici bazında fiyat artışı yapıldığını vurgulayan Tunç, "Enflasyon oranını geçmeyecek şekilde bir fiyat artışı yapıldı. Şu anda yem girdilerinde de bir fiyat artışı var zaten. Bu nedenle üretici bazında 50 kuruş ile 1 lira arasında değişen bir zam yapıldı ancak basında çıktığı gibi 4 liralık bir zam söz konusu değil" ifadesini kullandı.
      
Tunç, enflasyon rakamları ve yem girdilerinin bu zamda etkili olduğunu belirterek, "Kırmızı etin üreticiden çıkış fiyatında bir zam yapıldı sadece. Üretim yapan insanın kar yapabilmesi için gereken bir durum. Zam oranını yüksek göstermek piyasayı speküle etmektir. Halkımız, bu konuda dikkatli olmalı. 50 kuruş ila 1 lira arasında bir zam var ve bunun üstünde bir durum yok. Market fiyatlarında değil, üretici fiyatlarında bir zam yapıldı" diye konuştu.
      
Üretici fiyatlarına yapılan zammın, market fiyatlarına nasıl yansıyacağını bilemediklerini anlatan Tunç, "Marketteki fiyatlar zaten tavan noktasında. Marketteki ürünlere yapılacak zam da 50 kuruş ile 1 lirayı geçmemeli. Fazla bir fiyat artışı olmamalı. Üretici fiyatındaki zam, düşük miktarda. Market fiyatlarına yüksek yansıyabilir. Bu konuda herkes dikkatli olmalı. 4 liralık bir fiyat artışı kesinlikle yok" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.