Kışanak: 'Ayakkabı Kutusu Partisi'ne oy yok!’

Kışanak: 'Ayakkabı Kutusu Partisi'ne oy yok!’
BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak Eğil ve Dicle ilçelerine giderek seçim bürosu açılışlarına katıldı.

Adaylar ilçe girişlerinde araç konvoylarıyla coşkulu bir şekilde karşılandılar. Kışanak,  Ayakkabı Kutusu Partisi diye tanımladığı AKP’nin Dicle’den tek bir oy alamayacağını belirtti.

Haber Merkezi

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eş başkanı Mehmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak Dicle halkıyla birlikte sloganlar eşliğinde seçim bürosunun açıldığı meydana yürüdü. Meydanda toplanan kalabalık nedeniyle seçim bürosu açılışı adeta mitinge dönüştü.  BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Yılmaz yaptığı konuşmada; Şeyh Said'in mekanı olan Piran (Dicle)nın geçmiş yüzyıldan bu yana zulme, adaletsizliğe başkaldırdığını söyleyerek, inkara, yok saymaya karşı mücadele yürüterek, geçmişten bu yana ciddi bedeller ödediğini anımsattı. 1999'da belediye başkan adayı Ali Özgen'in Dicle'ye girmesinin engellendiğini anımsatan Yılmaz, "Bugün verilen onurlu mücadele sonucunda Piran dimdik meydanlardadır." dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan Kürtlerin Rojava'da 22 Ocak'ta demokratik özerklik ilan ettiğini anımsatarak "Rojava bütün ezilen hakların umudu olmuştur. Buradan Rojava'yı selamlıyoruz" dedi.  Rojava coşkusuyla 30 Mart seçimlerini kazanacaklarını söyleyen Aydoğan, "Urfa, Mardin, Van ve Amed7i alarak özgürlük yürüyüşümüze edvam edeceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı, konuşmasına cezaevinde tutuklu bulunan Hatip Dicle ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in selamlarını ileterek başladı. 

‘Biz çıkarlarımızın peşinde değiliz’

Anlı, Dicle nehrinin kutsal bir kaynak olduğunu, mücadelenin kaynağının ise Dicle ilçesi olduğunu söyledi. "Biz şahısların, çıkarlarımızın peşinden değil halkımızın derdine derman olmak için koşuyoruz" diyen Anlı,  halka hizmet etmek için çalışacaklarını söyledi. 90 yıl önce Piran'dan başlayan halk mücadelesinin devam ettiğini belirten Anlı, "Köylerimiz yakıldığında şehirlere göç etmek zorunda kaldıysak o köylere hep birlikte geri döneceğiz." diye konuştu. Dağkapı'da, Kayapınar'da ne hizmet veriliyorsa Dicle'ye de aynısının yapılacağını belirten Anlı, "Gücümüz yetmese bile, Ankara musluğunu kapatsa bile bizi size hizmet etmekten alıkoyamayacaklar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi artık sizlerin belediyesidir" dedi.   Çüngüş Belediyesi'nin halkın saflarına katıldığını aktaran Anlı, "Bgün Çüngüş ile Elazığ sınırında dayandık. Artık ev ev, mahalle mahalle, köy köy dolaşacak, kırsala çıkacağız. Hem ovada hem kırsalda siyaset yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

‘BDP halkın partisidir’

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak da Ayakkabı Kutusu Partisi diye tanımladığı AKP'nin Piran'dan tek bir oy alamayacağını belirterek, " Biz Piran'da belediyeyi alacağız dediler. Avuçlarını yalarlar. Bunlar yolsuzluk, hırsızlık partisi ama BDP Kürt halkının partisidir. 30 Mart akşamı en çarpıcı sonucu sizler vereceksiniz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından başkanlar ve adaylar birlikte seçim bürosunun kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

bdp-secim-(1)-001.jpg

bdp-secim-(2).jpg

bdp-secim-(4).jpg

bdp-secim-(5).jpg

bdp-secim-(6).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.