Koç’tan Cumhurbaşkanı’na çağrı

Koç’tan Cumhurbaşkanı’na çağrı
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Geçmişte internetle ilgili mesajlarınızın gereğini yerine getirerek, Türkiye'yi hızla kapalı rejimin karanlık dehlizlerine sürükleyecek internetle ilgili bu düzenlemeyi bekletmeden TBMM'ne iade etmeniz gerekiyor Sayın Cumhurbaşkanı" dedi

 

ANKARA -  Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, toplantı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

İstanbul merkezli operasyona değinen Koç, "Başbakan yolsuzluk için, hırsızlık için tanım arıyor. Oysa hırsızlığın da yolsuzluğun da tam ortasında oturuyor" değerlendirmesini yaptı. 

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında TÜRGEV ile ilgili bazı sorular yönelttiğini, ancak cevap alamadığını da hatırlatan Koç, "Aldırmazlık o boyutta ki ne söylerseniz, söyleyin. Buradan giriyor, öbür taraftan çıkıyor. Artık siyasette kösele suratlı olmak geçer akçe oldu" görüşünü savundu.

“Makyaj malzemesi maddeler”

Bir demokratikleşme paketinin Meclis komisyonunda görüşüldüğünü anımsatan Koç, bu paket içinde "makyaj malzemesi maddeler" olduğunu savundu. "AKP'nin iş tutma taktiği budur" ifadesini kullanan Koç, "Gerçek bir demokratikleşme paketi midir, yoksa hırsızlıkları örtbas etme paketi midir?" açıklamasını yaptı.

Pakette "hırsızların mal varlığına el konulmasının önlenmesi", "Görevden almalarda yürütmenin durdurulması kararı verilmesinin engellenmesi" gibi maddeler olduğunu iddia eden Koç, şunları söyledi:

"Açık seçik hırsızlık var, bütün millet bağırıyor 'hırsız var, yolsuzluk var. Rüşvet alınıyor veriliyor' diye. Şimdi bunların sorgulanması, yargılanması engellenmeye çalışılıyor. Adı demokratikleşme paketi. Neymiş? Hırsızlıkları örtme paketi, bunun adı budur. Yargıyı kendilerine bağlıyorlar, internete yasak ve kısıtlama getiriyorlar ki bütün muhalefet noktalarını 'Alo Fatih' gibi kapatacaklar. Bir tek ilgili yayın kuruluşundaki 'Alo Fatih'i biliyoruz. Başka kuruluşlarda da mutlaka vardır. Açıkça iddia ediyorum; önemli haber kanallarında 'Alo Fatih' görevini yapacak hükümet komserlerinin doğrudan görevlendirildiğini biliyoruz."

“Parmak çoğunluğuyla kabul edildi”

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen internet düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Koç, düzenlemenin "akıl çoğunluğu"yla değil, "parmak çoğunluğu"yla kabul edildiğini savundu. Hükümetin Gezi Parkı odaklı gelişmeler sonrasında interneti susturmayı hedeflediğini ileri süren Koç, "İnternet çağında internetin bu şekilde sansürlenmesi tek anlamıyla demokrasiden, çağın getirdiği yeniliklerden teknolojilerden kaçıştır, demokrasiden kaçıştır, sansürdür. Kaldı ki bu düzenlemenin özel hayatın korunmasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur" diye konuştu.

Gül'ün 28 Mayıs 2011'de ise Twitter hesabından "Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlamaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli" dediğini aktaran Koç, "Bu sözlerinin arkasında duracak mısın, durmayacak mısın? Görevinin başında mısın değil misin kanıtla bakalım. Geçmişte internetle ilgili mesajlarınızın gereğini yerine getirerek, Türkiye'yi hızla kapalı rejimin karanlık dehlizlerine sürükleyecek internetle ilgili bu düzenlemeyi bekletmeden TBMM'ne iade etmeniz gerekiyor Sayın Cumhurbaşkanı" açıklamasını yaptı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.