Kriz için Ankara devrede!

Kriz için Ankara devrede!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki “Diyarbakır’daki Kocaeli’lier” krizinde fatura Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e çıkarıldı.

 

 

 Görevden alınan Kesen’in kadrosu uzmanlığa düşürülürken, Büyükşehir’deki huzursuzlukla ilgili hükümet Cumali Atilla’yı Ankara’ya çağırdı. Bir hafta önce işe alınan ancak yaşanan krizden dolayı işten çıkartılan 100 kişinin durumu ise belirsizliğini koruyor.

Tepki çeken yazının faturası tek kişiye

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde sular bir türlü durulmuyor. Kayyum tarafından göreve getirilen Kocaeli’li bürokratların daveti üzerine geldiği Diyarbakır’dan ayrıldıktan sonra bir çoğu asılsız olan ve Diyarbakır’a hakaret içeren ifadelerden oluşan yazı kaleme alan, bu yazısı da yine Diyarbakır’da infial ve tepki çeken Kocaeli’li gazetecinin yazısının neden olduğu gerginlikte fatura Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e çıkarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın istifasını istediği ancak istifalarını vermeyen DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’den, sadece Kesen’in yetkileri ve kadrosu elinden alınarak uzmanlık seviyesine düşürüldüğü bildirildi.

 

 

Kesen’e fatura, Bulduk’a koruma

Geçtiğimiz günlerde evrak teslim alınması konusunda kendisinin üst amiri olan Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz’la kavgaya varan tartışma yaşadığı ve yine hakkında çarpıcı iddialar olan Genel Sekreter Yardımcısı Bulduk’la ilgili işlem yapılmaması dikkat çekti. Belediye içinde sevilen ve dürüst olduğu belirtilen Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e fatura kesen kayyum yönetiminin hakkında bir çok iddia ve eleştiri olan bürokratlara dokunmaması tepki çekiyor.

Huzursuzluk üzerine Atilla Ankara’da

Büyükşehir Belediyesi’nde bir türlü durulmayan sular ve huzursuzluk üzerine önemli bir gelişme de yaşandığı ortaya çıktı. Hükümetin, kayyum olarak görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı Ankara’ya çağırdığı ve Atilla’nın şu anda Ankara’da bulunduğu öğrenildi. Hükümet ve AK Parti kurmaylarının, tepki çeken ve huzursuzluk yaratan konuları masaya yatırarak Atilla’ya uyarılarda bulunacağı belirtiliyor. Radikal kararlar alınması da gündemde. Atilla’nın basına yansıyan iddialarla ilgili açıklama yapmaması da dikkat çekiyor.

100 kişi neden çıkartıldı?

Öte yandan DİSKİ’de çalıştırılmak üzere işe alınan ancak yaşanan krizden dolayı işten çıkartılan 100 kişinin durumu ise belirsizliğini koruyor. İşten çıkarılan bazı işçiler ise, “Durumun düzelmesi için bekliyoruz. Neden çıkartıldığımızı bilmiyoruz. Zaten toplamda 3 gün çalıştım. 4. Gün çıkarıldığımı görünce şok oldum. Umarım bu yanlıştan dönülür” ifadelerine yer verdiler.

Dilek AKIN/ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.