Küpe taktırmayana ceza geliyor

Küpe taktırmayana ceza geliyor
Yetkililer daha önce yapılan uyarıları dikkate almayanların zarara uğrayacağını ifade etti…

Malatya - Hayvanlarının kulaklarına küpe takmayan üreticilere kanun gereği ceza kesileceği belirtilip, sürenin 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Doğan buzağılarını, kuzu ve oğlaklarını küpeletmek için zamanında İl veya İlçe Müdürlüklerine müracaat etmemeleri yine iller arası hayvan nakillerinde pasaportsuz, raporsuz ve küpesiz hayvan alım satımı üreticilerimizin mağduriyetine neden olmaktadır. Bu durum yetiştiricilerimizin hayvancılık desteklemelerinden gerektiği kadar faydalanamamalarına küpesiz ve pasaportsuz hayvan nakli nedeniyle zaman zaman yol kontrollerinde yakalanmalarından dolayı idari yaptırımlara uğramalarına neden olmaktadır” dedi.
Selvi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“2013 yılı için hayvanlarının, doğum, ölüm, kesim, satım bildirimlerini zamanında yapmamalarından dolayı 639 TL; belgesiz ve raporsuz hayvan nakillerinde her sığır için 383 TL; her küçükbaş için ise 62 TL ceza ödenmektedir. 2014 yılında ise bu fiyatlara yüzde 3,93 oranında artış yapılacaktır.
Bakanlığımız son defa olmak üzere 25 Aralık 2013 tarih ve 28862 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile her yaştaki sığırların 30 Haziran 2014 tarihine kadar yine her yaştaki koyun ve keçilerin ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar küpelenmesini ve kayıt altına alınmasını serbest bırakmıştır.
Yetiştiricilerimizin ileride mağdur olmamaları için küpesiz hayvanlarını küpeletmek üzere İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize zamanında müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra bir daha her yaştaki hayvanların küpelenmesi mümkün olmayacaktır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.