Kürt sanatçılar: Perwer onur kırıcı şekilde geliyor

Kürt sanatçılar: Perwer onur kırıcı şekilde geliyor
MKM sanatçıları,Perwer'in sürgün edilen milyonlarca Kürtten biri olduğunu belirterek,"Onunda topraklarına geri dönmesi en doğal hakkıdır. Ancak bu geri dönüş AKP'nin politikalarına alet olmamalıdır.Durum bu şekilde değil, onur kırıcı şekilde geliyor" dedi

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çalışanları, Kürt sanatçı Şıvan Perwer'in Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine Diyarbakır'a yapacağı ziyarete ilişkin Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Kürt sanatçılar adına açıklamayı yapan Azad Kızılkar, yüzyıllardan beri uygulanan "kirli politikalar" nedeniyle milyonlarca Kürdün toprağını terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Bu şekilde Kürt halkının yabancı ülkelerde yaşamaya mahkum edildiğini belirten Kızılkar, "Umut ve beklentimiz o ki; bir an önce onurlu bir barış yaşama geçer ve Kürtler yeniden topraklarına döner. Bunun için de şüphesiz hükümetin bir an önce bu imkanları yaratmalı ve engelleri ortadan kaldırmalıdır. Bu çerçevede Şivan Perwer'de topraklarından sürgün edilmiş ve mülteci edilmişlerden biridir. Onun da topraklarına geri dönmesi en doğal hakkıdır. Ancak bu geri dönüş AKP'nin politikalarına alet olmamalıdır. Bu çerçevede Şıvan Perwer'in Kürt halkının duyguları karşısında hassas ve saygılı olması gerekmektedir. Maalesef durum bu şekilde değil onur kırıcı şekilde geliyor" dedi. 

'Perwer'i ve bu oyunda payı olanları kınıyoruz'

Kürt halkı ve sanatçıları olarak Şıvan Perwer'in bu duruşunun yanında yer alan, bu oyunda payı olanları unutmayacaklarını ve kınadıklarını dile getiren Kızılkar, "Biz Şehît Delil Doğan'ın seslendirdiği 'Canê, canê' parçasının ruhu ile Şehit Delil Doğan, Sefkan, Mizgin, Ali Temel, Delila, Serhat gibi yüzlerce Kürt sanatçısının ruhu ile hareket edeceğiz ve yürüyeceğiz" diye kaydetti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.