Kürtçe müzik dinleyen yurttaş öldürüldü

Kürtçe müzik dinleyen yurttaş öldürüldü
Niğde'nin Bor ilçesinde nakliyatçılık yapan Salih Kaçmaz adlı yurttaş yüksek sesle Kürtçe müzik dinlediği için tartıştığı R.K. tarafından silahla vurularak öldürüldüğü belirtildi.

NİĞDE - Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bayat köyü yakınlarında nakliyatçılık yapan 36 yaşındaki Salih Kaçmaz ile tarla sahibi arasında kamyonette yüksek sesle Kürtçe müzik dinlediği için tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine R.K. üzerinde taşıdığı silahla Kaçmaz'ı ağır yaraladı. Kaçmaz, ambulansla götürüldüğü Bor Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olay sonrası R.K'nin olay yerinden kaçtığı bildirildi. 

Siyasi bir boyutu yok

Jandarma kaçan R.K'nin yakalanması için çalışma başlatırken, Kaçmaz'ın cenazesi ise otopsi işlemi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Cenazenin getirilmesiyle Kaçmaz'ın ailesi Adli Tıp Kurumu Morgu'nun önüne geldi. Kaçmaz'ın yakınlarından alınan bilgiye göre, olay sırasında Diyarbakırlı olan Kaçmaz'ın yanında bulunan ve olaya şahit olan bir yakınının iş için gittikleri Bor ilçesinde aracı bir tarlaya park ettiklerini ve bu esnada yanlarına gelen tarla sahibi R.K. tarafından yüksek sesle müzik dinlememeleri konusunda uyarıldıklarını belirterek, yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle R.K'nin silahla Kaçmaz'ı vurduğunu aktardığını belirtti. Ayrıca olay sonrası R.K'nin kaçtığı ancak olay yerinde bulunan başka birinin gözaltına alındığı aktarıldı. Kaçmaz'ın yakınları, jandarmadan ise kendilerine Kaçmaz'ın aracını tarlaya park etmesi üzerine tarla sahibi R.K. ile aralarında tartışma çıktığı ve ardından olayın yaşandığı bilgisinin aktarıldığını belirtti. Bu esnada basının görüntü almasını engelleyen aile bireyleri arasında tartışma çıkarken, olayın siyasi bir boyutunun olmadığı belirtildi. Kaçmaz'ın cenazesinin yarın Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınması bekleniyor. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.