'Kuşaklar arasında birliktelik sağlayacağız'

'Kuşaklar arasında birliktelik sağlayacağız'
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Mala Dilberen Mezin (Koca Çınarlar Evi) projesi kapsamında şu ana kadar 10 binin üzerinde yaşlıya ulaştıklarını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Büyüklerimiz tarihimizdir, gençliğin güzel bir yüzü, ihtiyarlığın güzel bir ruhu vardır" şiarıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yapılan Mala Dilberen Mezin (Koca Çınarlar Evi), 6 Kasım'da açıldı. Proje, yaşlılara yönelik sanatsal ve sosyal etkinliklerin yanı sıra sohbet ve tartışma içinde uygun bir ortam yaratıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Diyarbakır'ın Sur, Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçesinde toplam bin 40'a yakın yaşlıyla görüştüklerini ve onları Koca Çınarlar Evi'ne davet ettiklerini belirtti. Açılıştan sonra çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kıratlı, "Diyarbakır'da yaşayan yaşlıları ulaşma anlamında DİKASUM Kadın Merkezi'nden büyük destekler aldık. Kadın Merkezi'nin Diyarbakır merkezinin 4 ilçesinde kurumları olduğu için onlarla görüştük" dedi. 

'Mahalle Meclisleri ile yapılan toplantılarda böyle bir karar alındı'

Belediyelerin Mahalle Meclisleri ile yaptığı toplantılarda çıkan kararlar üzerine böyle bir projeyi kabul ettiklerini dile getiren Kıratlı, "Sosyal hizmetler çalışanları olarak gençler ve kadınlarla ilgili pek çok faaliyetlerimiz vardı. Bu faaliyetlerimizi değerlendirirken toplumun yüzde 25'ini oluşturan kesimin yaşlılara dönük herhangi bir faaliyetimizin olmadığını yapılan tartışmalar sonucunda tespit ettik. Bu çerçevede sosyal hizmetler çalışanları, belediyenin diğer dairelerinde çalışanlar ve ayrıca Mahalle Meclisleri ile yürüttüğümüz tartışmalar sonucunda yaşlı kesimin ciddi olarak çeşitli sorunlar ve yoksulluklar içinde yaşadıklarını tespit ederek böyle bir çalışmayı başlattık" diye belirtti.

'Projeyle kuşaklar arasında bir birliktelik sağlayacağız'

Koca Çınarlar Evi'nde yaşlı birimleri oluşturduklarını belirten Kıratlı, Diyarbakır'da yaşayan yaşlıların geçmiş ve gelecek arasında ciddi bir köprü oluşturduğunu dile getirdi. Yaşlıların tarihi deneyimlerinin bir tarih olduğunu belirten Kıratlı, yaşlılara sosyal yaşam içerisinde hak ettikleri her şeyi vereceklerini ifade etti. Şu ana kadar ulaştıkları rakamın 10 bini geçtiğini ve bu süre zarfında daha çok sohbetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Kıratlı, "Biz sosyal hizmetler çalışanları olarak mahallelerde yaşayan yaşlılara ulaşarak tek tek onlarla sohbet etme şansı bulduk. Belediyemizden istekleri nelerdir, ihtiyaçları beklentileri nelerdir diye birçok defa onlarla tartışmalar yürüttük" dedi. 

Yaşlılara hizmet vermeyi planladıklarını kaydeden Kıratlı, "Bu hizmetler kapsamında, spor, sosyal destekler ve evde bakım destekleri veriyoruz. Onun dışında sosyal yardım sandığıyla birlikte çeşitli yardımlara ihtiyaç varsa maddi yardım, tekerlekli sandalye yardımları yapıyoruz" diye ifade etti. Kıratlı, bu projeyle kuşaklar arasında bir birliktelik sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.