Lice davası Eskişehir’den İzmir’e

Lice davası Eskişehir’den İzmir’e
Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’dan Eskişehir’e nakledilen Lice davası, buradan da TMK ile görevli mahkeme olmaması nedeniyle gönderildiği Yargıtay’dan İzmir’e nakledildi.

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde, 1993 yılında çıkan ve dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin açılan dava, güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Eskişehir’de TMK ile görevli mahkeme olmaması nedeniyle Yargıtay’a gönderilmişti. Bunun üzerine dava bu kez de İzmir’e nakledildi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, “Licelilerin 20 yıllık bir adalet mücadelesi sonunda açılabilen dava daha görülmeden Ankara Bürokrasisi tarafından Eskişehir'e, oradan İzmir'e gönderildi. İki tutuksuz sanığın 'Güvenliğini' gerekçe gösteren Adalet Bakanlığı ve Yargıtay onlarca Liceli mağdur ve tanığın 1500 kilometre uzakta davayı nasıl takip edeceğini umursamıyor. Adalet Bakanlığı ve yargı, katliamın mağdurlarını değil, sorumlularını koruma-kollama anlayışıyla eski uygulamayı sürdürüyor. Sanıkların 'güvenlik' ve konforu kaygısıyla İzmir'e nakledilen davanın onlarca mağdurunun İzmir'de güvenliğini kim sağlayacak" dedi.

Dosyada emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ hakkında “taammüden öldürme”, “halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik”, “cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.