Mahkeme 'cinsel saldırı'yı görmezden geldi

Mahkeme 'cinsel saldırı'yı görmezden geldi
Komşusunun oğlu Cengiz Bayraktar'ın fiziki tacizine maruz kalan mağdur A.Y.'nin ilk duruşması görüldü. Duruşmada maruz kaldığı cinsel saldırıyı anlatan A.Y.'nin avukatının "görevsizlik talebini" reddeden mahkeme, intihar girişiminde de bulunan A.Y.'nin ps

İSTANBUL -İstanbul Sarıyer'de komşusunun oğlu Cengiz Bayraktar'ın cinsel saldırısına maruz kalan A.Y.'nin şikayeti üzerine sanık hakkında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına tekabül eden "cinsel taciz" suçunu içeren TCK'nin 105. maddesi kapsamında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 16. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına tutuksuz sanık Cengiz Bayraktar ve avukatları ile mağdur A.Y.'nin annesi Nil Y. ve avukatları Filiz Bilgin katıldı. Mağdur A.Y. sanık Cengiz Bayraktar'ın ifadesinin alınması sonrasında, o ana kadar mahkemenin görevlendirdiği psikolog Gaye Özmen ile başka bir bölümde gerçekleştirdiği görüşme sonrasında ifadesi alınmak üzere salona alındı.


Çelişkili ifade veren sanığı başkan uyardı

Kimlik tespitlerinin yapılması ile başlayan duruşmada ilk olarak sanık Cengiz Bayraktar'ın savunması alındı. Hakkındaki iddialardan tehdit iddiasını reddeden Bayraktar, taciz iddiası ile ilgili olarak, "Aramızda karşılıklı mesajlaşmalar oldu. Hata yaptım. Evlendikten sonra bu mesajlaşmalar kesildi" dedi. Hakim Doğan Demirci'nin, “Telefon numarasına nerden ulaştın?” şeklindeki sorusuna çelişkili yanıtlar veren Bayraktar, önce A.Y.'nin numarasını kendisine verdiğini sonra da A.Y.'nin kendisinin numarasını işyerinden alıp aradığını iddia etti. Bayraktar'ın bu ifadelerini çelişkili bulan Başkan Demirci, sanık Bayraktar'ı doğruyu söylemesi konusunda uyardı. Bu uyarı üzerine Bayraktar, bu kez de ayrıntıları çok hatırlamadığını savundu.

Mağdur A.Y. sanığın yokluğunda yaşadıklarını anlattı

Bayraktar'ın ifadesinin alınması ardından, A.Y.'nin ifadesine geçildi. Salona alınan A.Y., ifadesini ancak sanığın yokluğunda verebileceğini söyledi. Bunun üzerine sanık salondan çıkartıldı. A.Y., Bayraktar'ın kendisine Facebook ve cep telefonu ile yaptığı tacizi anlattı. İfadesinde Bayraktar'ın, kendisinin iş yerine gelerek elle de taciz ettiğini ve tecavüz girişiminde bulunduğunu anlatan A.Y., Bayraktar hakkındaki şikayetini yineledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.