Mahkemeden Prof. Dr. Canan Karatay'ı üzen karar

Mahkemeden Prof. Dr. Canan Karatay'ı üzen karar
Prof. Dr. Canan Karatay meslekten 15 gün men edilmesiyle ilgili kararın iptali için dava açmıştı.

Talebi reddeden mahkeme Karatay’ın ekranda meslektaşlarını kötüleyerek örtülü reklam yaptığını bildirdi.

Diyetleriyle ünlü Prof. Dr. Canan karatay üç yıl önce hamilelere uygulanan şeker yükleme testiyle ilgili “Şeker yükleme testi bebeği zehirliyor” demişti. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Karatay’ı İstanbul Tabip Odası’na şikayet etmişti.

İstanbul Tabip Odası, Karatay’ın 15 gün süreyle meslekten men edilmesine karar vermişti. Karatay ise kararın iptali için dava açmıştı. Ama mahkeme talebini reddetmişti. Davanın görüldüğü Ankara 12. İdare Mahkemesi kararının gerekçesini açıkladı.

Gerekçeli kararda şöyle denildi: “Karatay ekranlarda örtülü Reklam yaparken, meslektaşlarını kötüledi. Bunu sürekli tekrarladı. Bilimsel tartışma aşamasından geçmemiş görüşlerin uluorta kamuoyu önünde açıklanması hekimlik etiğine aykırıdır.” Yerel mahkeme kararının iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuran Karatay’ın avukatı Seyfi Ünal ise “İtirazımızı reddeden mahkeme kararının ortadan kaldırılması için istinaf yoluna başvurduk. Yargı süreci henüz bitmedi” diye konuştu.

‘İtiraz ederiz’

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin avukatı Tahir Yayla İlhan da Milliyet’e şu açıklamayı yaptı: “Karatay’ın disiplin cezasının iptali istemi mahkemece reddedildi. Hekimlikle şovmenliğin arasına sınır konulması gerekiyor. İnsanları allak bullak eden açıklamalar yapılması doğru değil. Bölge İdare Mahkemesi’nden Karatay’ın lehine karar çıkarsa da biz itiraz ederiz.” (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.