Maxmur için dayanışma konseri

Maxmur için dayanışma konseri
Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (DEMYÖM), Maxmur Kampı'nda yapılacak olan hastane için dayanışma konseri düzenledi.

İSTANBUL Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (DEMYÖM), Maxmur Kampı'nda yapılacak olan hastane için İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Demiroğlu Oditoryum'unda dayanışma konseri düzenledi. DEMYÖM, düzenlediği konseri, şölen havasından çıkartıp Berkin Elvan için anma etkinliğine dönüştürdü. Salona, "Jiyana azad tendurîstiya azad", "Geleceğimize sahip çıkıyoruz", "Gezi'den Hewsel'e gençlik direnişte" ve Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Berkin Elvan'ın fotoğraflarının olduğu "Çocuktan terörist olmaz polisten olur" pankartları asıldı. DEMYÖM üyeleri yaptığı açıklamada, "Maxmur'da halkın yapacağı hastaneye destek olmak için dayanışma şöleni düzenledik. Ancak Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesinden kaynaklı etkinliğimiz şölen havasında değil Berkin Elvan'ı anma etkinliği olarak gerçekleşecek" dedi.


HDP İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, dün Berkin Elvan'ın cenazesinde olduğunu belirterek, "Kürdistan'da Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve nice çocuklar katledildi" dedi. Gençliğin sesinin, kimliğinin, yüreğinin görmezden gelindiğini söyleyen Aydınlar, "Sistem gençliği sadece bayrak asmaktan ibaret görüyorlar" dedi.

maxmur--1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.