Memiş yeniden aday!

Memiş yeniden aday!
Diyarbakır Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, Kasım ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu söyledi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, 6-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak Delege seçimlerinin ardından Kasım ayı içerisinde de yapılacak Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu öncesi bir açıklama yaptı.

6-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak delege seçimlerinin ardından Kasım ayında düzenlenmesi planlanan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1. Nolu Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu için adaylar belirlenmeye başlandı.

Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yunus Memiş de, bugün düzenlediği kitlesel basın açıklaması ile yeniden başkan adayı olacağını duyurdu. Diyarbakır Öğretmen Evi’nde düzenlenen ve Naif Keleş, Recep Güneş, Kasım Akgönül ve Felat Yaşa ile çok sayıda yönetim kurulu üyesinin katıldığı açıklamayı Yunus Memiş yaptı.

YENİDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda başlayan Kongre Şöleninin tüm hızı ve heyecanıyla devam ederken, aynı heyecan ve coşkuyu Diyarbakır’da da başlattıklarını ifade eden Memiş, “Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı olarak Şube yönetim kurulu, ilçe teşkilatları, sendikanın zorunlu organlar kurulu ile yaptığımız istişareler neticesinde 6 Ekim-14 Ekim delegelik seçimi ile başlayacak olan süreçte sendikamızın Kasım ayında gerçekleştirilecek olan 6. Olağan Kongresinde değerlerimizle yeni ufuklara ekibimizle beraber yeniden başkan adayı olma kararı aldım.” dedi.

“DEĞERLERİMİZLE YENİ UFUKLARA TAŞIMA DERDİNDEYİZ”

Memiş, Seçim sürecinde tüm üyelerinin katılımıyla kardeşlik havası içinde gayelerinin sendikacılığı; üyeler, insanlar ve Ülke adına en iyi şekilde temsil etmek olduğuna vurgu yaparak, “Bunun için faaliyet içinde olduğumuz Sendikacılığımızı, sorunları sahada gören, çözüm yollarını beraber arayan, ideallerle zorlayan aynı zamanda gerçeklerle de yüzleşen çözüm odaklı Değerlerimizle yeni ufuklara taşıma derdindeyiz.  Diyarbakır’da sendikacılığı her alana taşıyarak üyelerimizin sosyal, özlük, ekonomik ve kültürel hakları için mücadele ettik, ediyoruz. Alanda söz sahibi olan, saygın ve etkili bir Sendikacılığın örneğini Diyarbakır’dan tüm dostlara gösterdik” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sendikal harekat ve sendikal Mücadele hep sol hareketlerin tekelinde varsayılan bir süreçte oluşturulan bu algı operasyonuna Sendikalarının kurucusu, dava ve misyon adamı Rahmetli Mehmet Akif İnan karşı  bir duruş sergilediğine işaret eden Memiş, şöyle dedi:

“ISRARLA KARDEŞLİK DİYORUZ”

Katılımcı, birlik ve beraberlik içinde kardeşlik ve samimiyeti ilke edinen farklılığı zenginlik bilen kimseyi kategorize etmeden, etiketlemeden tüm renkleri içinde barındıran Siyah-Beyaz, Sarı-Yeşil diye ayrıştırmadan kendilerini beyaz diğerlerini farklı bir renk tercihine sürükleme basitliğine ve ucuz sendikal anlayışına pabuç bırakmadan bizler ısrarla kardeşlik diyor ve tüm renkleri bünyesinde barındıran gökkuşağı ile kucaklayan bir sendikal mücadele azmini tercih ediyoruz.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK”

Bizler bugünkü zaferi, yapmış olduğumuz güzel ve hayırlı hizmetler ile elde ettik. Neler mi yaptık? Halka tepeden bakan Halkı hiçbir şekilde muhatap almayan bürokrasinin dayatmacı zihniyetine karşı etkin bir şekilde mücadele verdik. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi olarak Değerlerimize sahip çıktık. Okullarda Seçmeli Kur’an’ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ile Kürtçe ve Zazaca dersleri için adeta seferber olduk.

“6-8 EKİM OLAYLARINDA TERÖR BORANLARININ HAİN PLANLARINI AKAMETE UĞRATTIK”

Memleketin ve Bölgenin Kâbusu haline gelen 6-8 Ekim olaylarında inisiyatif alarak bu insanlık dışı terör baronlarının bölgemiz ve ilimiz için sinsi ve hain planlarını kararlı bir mücadele ile akamete uğrattık. Başörtüsüne karşı direnç gösteren 28 Şubat zihniyetine karşı ilk defa Diyarbakır’da fiili bir durum oluşturarak bu yasakçı anlayışı mahkûm ettik.  Dağa kaçırılan öğrencilerimizin annelerinin eylemine ilk olarak biz destek vererek Belediye önünde basın açıklaması yaptık, annelerimizin dertleriyle dertlendik. Bölgeyi dış mihrakların talimatı ile dizayn etmeyi planlayan çukur ve barikat eylemlerini lanetlerken bu süreçte başta Sur ilçe mağdurları olmak üzere bölge geneli terör mağduru binlerce aileye gıda ve nakdi yardımda bulunduk. Hain Darbe planlarını daha 17-25 Aralık evresinde Türkiye’de ilk defa Bizler Diyarbakır’da Adliye önünde basın açıklaması yaparak kirli ve hain sinsi planlarını Türkiye Kamuoyuna duyurduk”

“SENDİKAMIZI YETKİLİ KILDIK”

Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır ve Sendikacılıkları tarihinde ilk kez Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubesini de Diyarbakır’ın yetkili sendikası yaptıklarını belirterek, “Bunun gururu ve onuru içindeyiz. Hakkı ayakta tutarak, doğruyu, iyiyi ortaya koyanlar var diyerek sıkıntı, baskı ve zorluklarla büyük emekler veren “Kim var?” diye seslenildiğinde, sağına, soluna bakmadan “Ben varım!” diyen dava arkadaşlarımızın emeğiyle Diyarbakır’ın en büyük sendikası olduk. Sendikacılığı bu şekilde teşkilatımızla birlikte Değerlerimizle yeni ufuklar için tüm üyelerimizden tekrar yetki ve sorumluluk için destek istiyoruz. Bu vesileyle sendikamızı, dirliğimizi, birliğimizi güçlendirmek için seçim sürecinin kardeşlik havası içinde geçmesini, Diyarbakır Eğitim camiasının gıpta ile yaddedeceği bir ortamda olmasını ve daha hayırlı hizmetlere vesile olması dileğiyle Diyarbakır Eğitim Camiasına ve hepimize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan dilerim. Allah azze ve celle yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu. (Kaynak: diyarbakırgazete)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.