Merdoğlu, DEVA Partisi İl Başkanlığına aday oldu

Merdoğlu, DEVA Partisi İl Başkanlığına aday oldu
Diyarbakır Maarif Okulları Yönetim Başkanı Haşim Merdoğlu, DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığına talip olduğunu açıkladı.

Genel Başkanlığını eski bakanlardan Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Diyarbakır İl Başkan adaylığı için başvuru yapan Merdoğlu, bugüne kadar siyasete atılmayı düşünmediğini ifade ederek, “Ancak DEVA partisinin ortaya koyduğu programdan ve sayın Ali Babacan’ın açıklamalarından sonra böyle bir karar aldım” dedi.

Diyarbakır Maarif Okulları Yönetim Başkanı Haşim Merdoğlu, Babacan ve kurmay kadrosunun, ülke içinde karşı karşıya kaldığı sorunlara ilişkin ortaya koyduğu rasyonel çözüm programının yanı sıra, demokrasi, eşitlik, hak ve adaletten yana ilkeler benimseyerek, sık sık bu hususlara vurgu yapmasının son derece anlamlı olduğunu belirtti.

Herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı var

‘Artık siyasette yeni yüzlere ve yaralayıcı olmayan bir üslup gerekiyor’ diyen Merdoğlu, şöyle devam etti: ‘DEVA Partisi’nin siyaseti kişiler üstü görüp, demokrasiyi önceleyen bir programla yola çıkması, benim gibi, geniş halk kitlelerini heyecanlandırdı. Siyaset kutuplaştıran değil, tam tersine birleştiren bir üslupla yapılmalı. Partinin programını, kuruluş felsefesini,ortaya koyduğu ilkeleri incelediğimde benim siyasete bakış açımın da aynı noktada olduğunu gördüm. Türkiye’nin her geçen gün ağırlaşan ve kronik hale gelen ekonomik, siyasi, demokratik ve hukuki alanlarda sorunları var. Ülkemiz kutuplaşan konjüktörden ancak tüm farklılıkları zenginlik olarak kabul edip, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile çıkabilir. Kutuplar arasında sıkışan bir siyasi ortam var, bunu aşmak için de yeni bir dile ihtiyaç var. Tüm bunları DEVA Partisinde gördüğüm için bu yola çıktım.’

1973 yılı, Diyarbakır Lice doğumlu olan Merdoğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği mezunu. 10 yıl belediyecilik, 10 yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlik ve idarecilik yapan Merdoğlu, Halen Diyarbakır Maarif Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor. Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcılığı ve Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı da yapan Merdoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.