Meryem Ana Kilisesi’nde “Noel” kutlaması

Meryem Ana Kilisesi’nde “Noel” kutlaması
Diyarbakır’da Noel dolayısıyla, tarihi Meryem Ana Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Noel dolayısıyla, Meryem Ana Kilisesi'nde ayin düzenlendi.Sur ilçesindeki tarihi Meryem Ana Kilisesi'nde gerçekleştirilen ve papaz Yusuf Akbulut'un yönettiği ayinde kız ile erkek ilahi grupları Süryanice ve Türkçe dualar okudu. Ayinde Hz. İsa'nın doğduğu mağarada bulunuşu canlandırıldı. Erkek korosu ve papaz Akbulut, mangalda yakılan ateşin etrafında dönerken, kızlar korosu da ilahiler okudu. Hz. İsa'yı anlatan ilahiler söyleyen cemaat üyelerinin mum yakıp dua ettiği ayin, yaklaşık 2 saat sürdü.

Papaz Akbulut, ayinde bütün Hristiyan aleminin bayramını kutladığını belirtti. Daha sonra kiliseye gelenlere çörek ve şeker ikram edildi. Ayine katılanlar, Diyarbakır'daki etkili soğuk nedeniyle tarihi kiliseye kurulan odun sobası ile ısınmaya çalıştı. Ayini, İşkence ve Şiddet Mağdurları İçin Sosyal Hizmet, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi Derneği (SOHRAM-DER) üyeleri ile başörtülü bir grup Müslüman kadın da izledi.

noel-2.jpg

Kadınlardan Kader Barış, Müslüman olduğunu ancak tüm dinleri benimsediğini söyledi.

Dinler arasında ayrım yapmadığını ifade eden Barış, "Bir dini diğer dinden ayırmıyorum Allah'ın da ayırdığını düşünmüyorum. O nedenle bu güzelliği ben de yaşamak istedim ve ayini izlemeye geldim. Beraberiz. Onlar da sürekli bizim etkinliklerimizde yer alıyorlar. Müslümanlığı benimsemiş ve bu dini yaşayan bir insan olarak Hristiyan kardeşlerimizin duygularını da paylaşmak için buradayız" diye konuştu.

noel-5.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.