Mührü polis zoruyla alabildiler

Mührü polis zoruyla alabildiler
Tekman'da yerel seçimlerde zaferle çıkan BDP eş başkanları Ali Sait Fırat ile Tevrat Okyay, belediyeyi AKP'den devraldıktan sonra, belediye mührü ile tesellüm tutanağını eski AKP'li Belediye Başkanı Yakup Doğan'dan ancak suç duyurusu ile alabildi.

BDP Tekman'da belediye mührünü suç duyurusu ile alabildi 

ERZURUM  -Erzurum'un Tekman (Tatos) ilçesinde 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte belediyeyi kazanan BDP'li eşbaşkanlar Ali Sait Fırat ile Tevrat Okyay, mazbatalarını alıp göreve geldiklerinde belediye mührü ile tesellüm tutanağının olmadığını fark etti. Belediyeyi AKP'den devralan eş başkanlar, eski Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan'dan mühür ve tutanağı sorduklarında ise, "Ben bilmem oğlum bilir" cevabı aldı. Konuya ilişkin konuşan Tekman Belediye Eş Başkanı Ali Sait Fırat, İlçe Seçim Kurulu, Kaymakamlık ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvuruların ardından mühür ve tutanağı aldıklarına dikkat çekti.

'Beş gün oyaladılar'

Belediyeyi 2 Nisan tarihinde devraldıklarını söyleyen Fırat, "Herhangi bir resmi işlem yapamıyorduk. Çünkü, belediye mührü ve tesellüm tutanağı yoktu, eski belediye başkanından defalarca istedik sürekli oyalıyordu, 'Ben bilmiyorum oğlum biliyor nerede olduğunu' cevabını aldık en son" diye konuştu. Olumlu bir yanıt alamadıkları için gerekli kurumlara suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Fırat, "5 gün boyunca oyaladılar. Suç duyurusunda bulunduktan sonra getirdiler. Başkanlık mührünü eski başkanın özel arabasının torpidosunda bulmuşlar" dedi. 

'Kişisel eşyaları gibi kullanmışlar'

Söz konusu gerekli evrak ve mührün belediye çekmecesinde saklı olması gerektiğini aktaran Fırat, "Bunlar muhtarlık mührü gibi üzerlerinde taşıyorlarmış. Kişisel eşyaları gibi kullanılmışlar" dedi. Fırat, mührü devralırken, herhangi bir işlemde kullanılmış olması ihtimaline karşı tutanak imzaladıkları bilgisini de verdi.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.