Öcalan Newroz için mesaj verecek

Öcalan Newroz için mesaj verecek
BDP-HDP heyetinin Mart ayının ilk haftası İmralı Adası'na giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi beklenirken, görüşmede Öcalan'ın Newroz için mesaj vereceği öğrenildi.

ANKARA - BDP-HDP heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile en son görüşmesini 8 Şubat günü gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından BDP grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek sürecin ilerlemesi için Öcalan'ın sunduğu 3 şartı açıklamış ve sürece yasal güvence istemişti. BDP'nin yaptığı açıklamanın ardından zaman zaman hükümet ile temaslar devam etse de şu ana kadar hükümetin bu adımlara yaklaşmadığı öğrenildi.

Kritik görüşme

Öte yandan Öcalan'ın 8 Şubat günü yaptığı görüşmede bir sonraki görüşmenin kritik ve önemli olacağını ve AK Parti'nin adım atmaması durumunda bu görüşmede kararlar alabileceğini söylediği öğrenilirken bu görüşme ise Mart ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. BDP-HDP heyetinin İmralı'da yapacağı görüşmede ayrıca PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Newroz'a ilişki yeni bir mesaj vereceği de öğrenildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.