Öcalan: Yüzde 11 aldığınız zaman sizsiz bir siyasi denklem kurulamaz

Öcalan: Yüzde 11 aldığınız zaman sizsiz bir siyasi denklem kurulamaz
"Yüzde 11 aldığınız zaman sizsiz bir siyasi denklem kurulamaz"

İSTANBUL - HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, İmralı'da gerçekleştirdikleri görüşmelerinde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın seçimlerde HDP'ye dair beklentisini paylaştı. Önder, Öcalan'ın kendisine "Yüzde 11 aldığınız zaman sizsiz bir siyasi denklem kurulamaz" dediğini aktardı. 


HDP ve BDP tarafından seçim çalışmaları kapsamın Küçükçekmece'de bulunan iş insanlarına dönük dayanışma yemeği düzenlendi. Elit World Otel'de düzenlenen yemeğe, HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ve BDP PM üyeleri ile çok sayıda iş insanı katıldı. Gecede ilk olarak BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı söz aldı. 

'Amed olarak İstanbul arkamızda diyoruz'

Çalışmalarının tempolu bir şekilde devam ettiğini Diyarbakır'da seçimleri kazanmanın önemli olduğunu ve kazanacaklarını ifade eden Anlı, İstanbul'dan da iyi sonuçlar beklediklerini çünkü İstanbul'da kazanılan zaferin Türkiye'de yaşanan birçok sorunun çözümü anlamına geldiğini söyledi. Bölgedeki diğer illerin "Amed Arkamızda" dediklerini ve bu şekilde birçok sorunlarına çözüm bulduklarını vurgulayan Anlı, "İstanbul'u almamız çok önemlidir. Çünkü İstanbul'da sadece şirketlerin 15 milyar dolar cirosu var. Onun için bizde Amed olarak İstanbul arkamızda diyoruz" diye belirtti. 

hdpocalan-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.