Öcalan'dan süreç için 3 öneri

Öcalan'dan süreç için 3 öneri
BDP ve HDP heyeti ile görüşen PKK Lideri Abdullah Öcalan, "Umudumu korumakla birlikte hükümetten daha olumlu bir müzakere süreci bekliyorum" dedi.

BDP Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP'nin Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet, İmralı Adası'nda PKK Lideri Öcalan ile 13'üncü görüşmeyi gerçekleştirerek döndü. Heyetin Öcalan'la yaptığı görüşmeye ilişkin Sterk Tv'ye konuşan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan'ın sürece ve Yüksekova'da yaşanan saldırıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi. 

Sürece ilişkin üç öneri 

Buldan, Öcalan'ın sürece ilişkin "Umudumu korumakla birlikte hükümetten daha olumlu bir müzakere süreci bekliyorum" dediğini aktardı. Buldan, Öcalan'ın sürecin ilerlemesi için "Yasal zemin hukuki çerçevenin sağlanması", "Tarafların ve statülerinin bu yasal çerçevede tanımlaması" ve "Süreci tarafsız hakem kurulunun incelemesi" önerilerinde bulunduğunu belirtti. 

'Dar seçim hesapları kaos yaratır' 

Buldan, Öcalan'ın basın ve diğer iletişim olanaklarının ivedilikle yaratılması gerektiğini söyledi. Buldan Öcalan'ın, "Her kim ki dar seçim hesaplarına girerse kaos ve meydan bırakır" dediğini söyledi. Buldan, Öcalan'ın Yüksekova'daki saldırı hakkında da değerlendirmede bulunduğunu ve , "Gever'de hayatın kaybeden iki mümtaz evladının acısını paylaşıyorum başta aileleri ve Gever halkına başsağlığı diliyorum. Bu cinayetler sürece yönelik provokasyon amaçlıdır. Bu ve daha büyük provokasyonlara karşı dikkatli olunmalı" dediğini aktardı.

Mandela için baş sağlığı 

Öcalan'ın Mandela'nın ölümü ile ilgili de mesajı olduğunu belirterek Öcalan'ın, "Mandela Afrika halklarını aydınlatan parlayan bir yıldızdı. Biz de bu yıldızın Ortadoğu halkları üzerinde parlamaya devam etmesini sağlayacağız" dediğini aktardı.

Roboski'ye selam söyledi 

Buldan Öcalan'ın "Yeni yılın başta halklarımız ve olmak üzere tüm insanlığa barış ve demokrasi getirmesi diliyorum. Roboski ve tüm değer ailelerine özel selamlar" dediğini söyledi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.