'Öğrenciler ırkçı, idare, polis kıskacına alınıyor'

'Öğrenciler ırkçı, idare, polis kıskacına alınıyor'
Üniversitesiler de son dönemlerde saldırıların planlı bir şekilde arttığı bildirildi

Gaziantep- Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, muhalif öğrencilerin ırkçı gruplar, üniversite idaresi ve polis tarafından kıskaca alınmaya çalışıldığını söyledi. 

Özellikle sınav dönemleriyle birlikte; bir çok üniversitede Kürt ve sosyalist öğrenciler saldırıların hedefi oluyor. Son olarak peş peşe, Ege, Abant İzzet Baysal, Afyon Kocatepe, Atatürk ve Sütçü İmam üniversitelerinde öğrencilere ırkçı gruplar ve polislerin saldırısı sonucu çok sayıda öğrenci yaralandı. Öğrencilerin kıskaca alınmaya çalışıldığını belirten Antep Üniversitesi öğrencileri, muhalif öğrencilerin ırkçı gruplar, üniversite idaresi ve polis tarafından organize saldırının hedefi yapıldığını söyledi. Tarih öğrencisi Emray Yılmaz, saldırılarla demokrat, sosyalist ve yurtsever öğrencilerin üniversitedeki iradesinin kırılmak istendiğini söyledi.

Eğitim Fakültesi öğrencisi Nizar Aydın ve L.Hazal Yazgan bu saldırıların özellikle Kürt öğrencilere yapıldığına dikkat çekerek devrimci güçler karşısında yasal yollarla yapamadıklarını yasadışı yollarla yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Yazgan, "Çünkü devrimci güçlerin çoğunu Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da Kürt öğrenciler oluşturuyor.’’ dedi. 

ogrenciler-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.