Ohh nihayet…

Ohh nihayet…
Günlerdir iliklerimize kadar bizi donduran soğuk hava dalgası, sonunda uzaklaşmaya başladı. Özellikle gündüz saatlerinde eksi 10 derecelerinin üstünde seyreden ısının mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Ege ve Batı Akdeniz ile Marmara'nın batısının parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıkların kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeydoğu, kuzey ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, güneybatı kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor) -2

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere il geneli sisli (Buzlanma ve don olayı bekleniyor) 3
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor) 13
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 15
Adana: Az bulutlu ve açık 18
Antalya: Genellikle parçalı, batı kesimleri çok bulutlu 18
Samsun: Az bulutlu ve açık 11
Trabzon: Az bulutlu ve açık 13
Erzurum: Az bulutlu ve açık (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor) -6


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.