Okkan’a benzetilen Recep Güven;’’Ağabeyimin yerini kimse dolduramaz’’

Okkan’a benzetilen Recep Güven;’’Ağabeyimin yerini kimse dolduramaz’’
Recep Güven: “Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak değil, kardeşiniz olarak geleceğim”

Diyarbakır- Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, vatandaşlarla vedalaştı. Güven ile vedalaşan bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı. 
Diyarbakır'daki görevinden alınan Emniyet Müdürü Recep Güven, veda ziyareti kapsamında Sur ilçesinde vatandaşlarla vedalaştı. Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde kendisini bekleyen bir kadınla vedalaşan Güven, duygulu anlar yaşadı. Güven’in Diyarbakır’dan ayrılmasından dolayı gözyaşlarına hakim olamayan kadın, kendisine sürekli dua ettiğini söyledi. İlçe emniyet müdürlüğünde görev yapan polislerle vedalaşan Güven, daha sonra Cuma namazını kılmak üzere tarihi Ulu Cami'ye geçti. Cami bahçesinde bekleyen vatandaşlarla da vedalaşan ve bir süre sohbet eden Güven'e, büyük sevgi seli gösterildi. Güven’in ilden ayrılmasından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını anlatan Diyarbakırlıların, kendisini Gaffar Okkan’a benzettiklerini söylemelerini üzerine Güven, "Biz ona yetişemeyiz, ağabeyimin yerini kimse dolduramaz" diye yanıt verdi. Diyarbakır'a tekrar geleceğini anlatan Güven, "Emniyet müdürü olarak değil, bir kardeşiniz olarak Diyarbakır'a geleceğim" dedi.
Yoğun izdihamdan dolayı güçlükle makam aracına binen ve alkışlar eşliğinde uğurlanan Güven’in vedalaşma ziyaretinde, oldukça duygulandığı görüldü.
Öte yandan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, bugün düzenlenecek devir teslim töreninde Recep Güven'den görevi devralacak.


mudur-2.jpg

mudur-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.