Önder'den CHP seçmenlerine çağrı

Önder'den CHP seçmenlerine çağrı
"Size bir AKP'liyi layık gören partinize bir cevap verin. Bir de dönün HDP'nin bükülmeyen dizlerine, eğilmeyen başlarına bakın, bu seçim HDP'ye verin. Buna pişman olmazsınız"

   

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Sürayya Önder, Esenler'de katıldığı miting programına Bahçelievler ve Esenyurt'ta binlerin katıldığı mitinglerle devam etti. Miting meydanlarından CHP'li seçmenlere çağrıda bulunan Önder, "Size bir AKP'liyi layık gören partinize bir cevap verin. Bir de dönün HDP'nin bükülmeyen dizlerine, eğilmeyen başlarına bakın, bu seçim HDP'ye verin. Buna pişman olmazsınız" çağrısında bulundu.

 

İSTANBUL- Esenler'de düzenlenen mitingin ardından partisinin Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlediği mitinglere katılan Sırrı Süreyya Önder; büyük bir ilgiyle karşılandı.. Şirinevler Meydanı'nda yapılan Önder'in yanı sıra BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar, BDP İstanbul İl Kadın Meclisi üyeleri, HDP Bahçelievler Belediyesi eş başkan adayları Canan Canan ve Servet Öncü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Bircan Yorulmaz ve HDK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Garo Paylan da katıldı. Bahçelievler mitingi de Halepçe ve Beyazıt katliamları ile Berkin Elvan'ın katledilmesi nedeni ile müziksiz gerçekleşti. 

Bütün konuşmacıların katliamları lanetleyerek katliamlarda yaşamını yitirenleri andığı miting programı, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından ilk sözü, Arife Çınar aldı. Çınar, "Gün yoktur ki katliamların olmadığı bir günle karşılaşmayalım" dedi. Faşizme inat halkların birbirine düşman olmayacağını vurgulayarak, kalıcı barış için mücadele ettiklerini belirten Çınar, "HDP barışın özgürlüğün yoludur" dedi. 

'Onlar da biliyor ki halk bir kere kendini yönetirse..'

HDP Bahçelievler Belediye Eş Başkanı Canan Canan da konuşmasında partilerine dönük devam eden saldırıların üzerinde durdu. Çalışmalarının sabote edilmek istendiği faşist saldırıların önüne geçeceklerini belirten Canan, "Onlar da biliyor ki halk bir kere kendini yönetirse eskiye dönmeyecek. Bu nedenle bu saldırılar oluyor" diye konuştu. Bahçelievler Belediyesi Eş Başkanı Servet Öncü ise "Eşitlik kardeşlik özgürlük ve demokratik bir Türkiye için burada toplanan halkımız hepinizi selamlıyoruz" dedi. Berkin Elvan'ın katledilmesine işaret eden Öncü, "Bu kadar gaddarlık olmaz. Neden halkları birbirine düşürmek için uğraşıyorlar. Biz bu mücadeleye daha sıkı sarılmalıyız. Halklarımızın özlemi barış ve kardeşliktir" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.