Başsavcıdan örnek proje!

Başsavcıdan örnek proje!
Görev yaptığı her yerde örnek projelerle adından söz ettiren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, iki önemli projenin müjdesini verdi. 

Başsavcı Yavuz’dan Tigris Haber’e ziyaret!

Yavuz, “Birincisi, ‘İş Yurdu’ projesi kapsamında mahkumların yaptığı ürünler Adliye binası önündeki satış mağazasında satışa sunulacak. Vatandaşlarımız en ucuz ve en kaliteli ürünleri buradan alabilecek. İkincisi ise vatandaşlarımız artık Adliye binası önünde kışın üşümeyecek, yazın pişmeyecek. En kısa sürede adliye binamızın önünde kafeterya yapılacak” dedi.  Öte yandan geçmiş aylarda giriş kapısı önündeki uzun kuyruklar da yeni proje ile son buldu.

diyarbakir-cumhuriyet-bassavcisi-ahmet-yavuz-(3).jpg

Diyarbakır’a geldiği günden bu yana uygulamaları ve aldığı önemli kararlarla adından söz ettiren Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin’i ziyaret ederek, iki örnek projenin müjdesini verdi.

Vatandaşı sevindirecek proje

Önemli konuların ele alındığı ziyarette Başsavcı Yavuz, cezaevindeki hükümlü ve tutukların yaptığı ürünlerle ilgili şunları söyledi: “Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı ürünler Diyarbakır Adalet Sarayı Halka Açık Satış Mağazasında satışa sunulacak. Bu proje ile mahkumlar hem bir meslek ve sanat öğrenecek, hem de ürettikleri kaliteli ürünler ucuza satılacak. Satış mağazasında elbise, ayakkabı, gıda, deri mont ve yöreye ait gümüş ve taş süslemeleri olacak. Buradaki ürünler hem kaliteli olacak hem de çok ucuz olacak. Bu mağazalar özellikle maddi durumu düşük olan vatandaşlar için çok avantajlı olacak. Bu proje ile Denetimli Serbestlik ve Açık Cezaevindeki tutuklular bir yandan üretime katılacak diğer yandan kendilerine iş alanları sağlayacak. Suç makinesi olarak cezaevine girenler bu çalışmalar ile yaşama bağlanacak ve kendi hayatlarını kuracak” dedi.

diyarbakir-cumhuriyet-bassavcisi-ahmet-yavuz-(2).jpg

Adliye önündeki işkenceye son

Kış aylarında gidilecek bir yer olmadığı için üşüyen, yaz aylarında ise sıcaktan pişen vatandaşlar için bir kafeterya yapılacağını belirten Başsavcı Yavuz, “Adliye binamızın önünde yapacağımız kafeterya ile vatandaşlarımız artık bu sorunları yaşamayacak. Satış mağazası ile kafeterya projemiz en kısa sürede hayata geçecek” şeklinde konuştu.

Okul ve Cami temizliği mahkumlardan

Sosyal projelere de önem verdiklerini ifade eden Yavuz, “Bu kapsamda mahkumlarımız ibadethane ve okullarda temizlik yapacak, sorunlu olan okulların tadilatı ile yaşlı ve engellilerin hizmetlerini karşılayacak” dedi.

Okuma kültürü gelişecek

Tutuklu ve hükümlülerde kitap okuma alışkanlığının artırılması için de çalışma yürüttüklerini belirten Yavuz, “Kültür Bakanlığı ile yapılan iş birliği ile cezaevlerinde bulunmayan kitaplar cezaevine getirilecek. Bu şekilde insanlarımızın okuma alışkanlığı artacak, yaşam biçimi ve bakış açısı değişecek.” diye konuştu.

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.