Patatesin tahtı sallanıyor

Patatesin tahtı sallanıyor
Bakanlık patateste yaşanan fiyat artışına el koydu

Fiyatı son dönemde adeta muzla yarışan ve tezgahta kilosu 3.5 TL’ye satılmaya başlanan patates için bakanlık harekete geçti.

Haber Merkezi-Nevşehir’deki patates depolarında incelemelerde bulunarak sektör temsilcileri ile bir toplantı yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, ülke genelinde halen depolarda 4 milyon ton patatesin bulunduğunu belirterek, fiyatların bir hafta içerisinde düşeceğini açıkladı.

İnceleme yaptığı Nevşehir’de  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, şu anda halen Türkiye’nin iki önemli patates üretim merkezi olan Nevşehir ve Niğde illerinde bulunan patates depolarında 700 bin ton patates bulunduğunu belirterek patates stokunun Türkiye’ye Nisan ayına kadar yeteceğini ifade etti. Gümüş, “Nevşehir'de sektör temsilcileri ile bir toplantı yaptık. Şu anda Niğde ve Nevşehir'de depolarda 700 bin ton civarında yemeklik patates bulunmakta.2013 yılında ülke genelinde 4 milyon ton dolayında patates üretimi oldu. Şu anda depolar patates dolu. Sadece Nevşehir'de 2 bin civarında patates deposu bulunmakta. Bu 2 bin patates deposunun tamamı şu anda patates ile dolu durumda. Şu anda ülkemizde bir patates sıkıntısı bulunmamakta” dedi.

“PATATES FİYATI KISA SÜREDE DÜŞECEK”
Patateste son dönemde yaşanan fiyat artışının herkesi tedirgin ettiğini ancak bu durumun kısa sürede düzelerek fiyatların düşeceğini vurgulayan Gümüş, bu konuda sektör temsilcilerinden söz aldıklarını kaydetti. Önümüzdeki günlerde patates sıkıntısı yaşanacağına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gümüş, depolarda bulunan binlerce ton patatesin tüketiciye daha ucuz fiyattan ulaşması için her türlü tedbiri aldıklarını açıkladı. Fiyatlar suni olarak artmıştır. Bu fiyatların ben normal seviyeye ineceğine inanıyorum.

Patates fiyatının 10 günlük süre içerisinde 1.5-2 TL civarına ineceğini söyleyen Gümüş, fiyatların düşmemesi durumunda ise tüketicileri korumak adına yurt dışından patates ithalatı da dahil her türlü tedbiri alabileceklerini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.