Pervin Buldan: Halkımıza vereceğimiz büyük özeleştirilerimiz var

Pervin Buldan: Halkımıza vereceğimiz büyük özeleştirilerimiz var
Buldan İstanbul'da halkla bayramlaştı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin özeleştiri geleneğinin çok güçlü oluğunu ve halka özeleştiri vermek zorunda olduklarını söyledi. 

Pervin Buldan, Kurban Bayramı vesilesiyle partisinin İstanbul Bahçelievler ve Bağcılar ilçe örgütlerinde halkla bayramlaştı. Kutlama ardından programının ardından  Eş Genel Başkan Buldan, gündeme ilişkin kısa bir konuşma yaptı.
 
Bayramların barışa ve özgürlüğe vesile olması temennisinde bulunan Buldan, bayramlar artık eskisi gibi kutlanamadığını söyleyerek, “Bayramları bayram tadında kutlamak ne yazık ki Kürtler başta olmak üzere Ortadoğu halklarına nasip olmuyor. Kanın, gözyaşının, ölümlerin ve savaşların yaşandığı dönemlerde ve süreçlerde bayramlar eskisi gibi kutlanmıyor. Bir bayramı daha buruk geçiriyoruz. Bu bayramı bir kez daha faşizmin, tek adam rejimin hakim olduğu, özgürlüklerin askıya alındığı cezaevlerinin hıncahınç dolu olduğu bir dönemde bizler bayramları kutlayamıyoruz” dedi.
 
Eksik, yetersizlik ve başarısızlıklarıyla birlikte 24 Haziran seçimlerini geride bıraktıklarını belirten Buldan, “Her türlü zorluk ve müdahalenin, baskı ve şiddetin yaşandığı bir ortamda HDP’nin seçimde baraj altında kalması için çok büyük oyunların oynandığı ama HDP’nin barajın altında kalma çabalarına rağmen ‘Türkiye halkları, Kürtlerin temsilcileri mecliste olmalıdır’ inancıyla oy verdiği görüldü. HDP’ye bir kez daha siyasette rol ve misyon belirleme konusunda bir görev vermiştir. Bu yüzden de bizler seçimin hemen ardından bütün karar mekanizmalarımızla seçim sonuçlarını masaya yatırdık” dedi. 
 
"ÖZELEŞTİRİ VERMEZSEK NE PARTİ NE HAREKET BÜYÜR"
 
“Halkımıza vereceğimiz büyük bir özeleştirilerimizin olduğunu da belirtmek istiyoruz” diyen Buldan, HDP’nin eleştiri ve özeleştiri mekanizmasını güçlü kullanan bir parti olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Geçmişteki geleneklerden de biliyoruz ve bunu her zaman yaptığımız için ifade etmek isterim. Eğer kendimizi eleştirmezsek, özeleştirimizi vermezsek ne parti olarak ne de hareket olarak büyüyebiliriz. Halkımızın da üzerine düşen büyük bir görev ve sorumluluk var. HDP olarak sadece karar mekanizmaların aldığı kararları devreye sokması değil aynı zamanda halkımızla buluşmak ve bu süreçlere halkımızla birlikte müdahil olmak bizim görev ve sorumluluklarımızdır. Herkesin kendi ilçesinde çalışmalara katılarak mücadelenin üstesinden geleceğine inanıyoruz.”

"YEREL SEÇİMLERE ŞİMDİDEN HAZIRLANIYORUZ" 

Yerel seçimlerin de kapıda olduğunu vurgulayan Buldan, şunları söyledi: “Seçimle almadıkları yerleri kayyum atayarak bizim elimizden almaya çalışan sisteme karşı yerel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğimizi ve bunun çalışmalarını da şimdiden başlattığımızı özellikle belirtmek isterim. Yerellerin özellikle taleplerini dikkate alarak adaylarımızı belirleyeceğiz ve çalışmalarımıza en kısa zamanda başlayacağımızı da belirtmek istiyorum. Tahmin ediyoruz ki seçimler Mart ayında yapılacak. Bir erken seçim söylentisi olsa bile Anayasa değişikliği yapılmadan bu seçimin erkene alınamayacağını biliyoruz. CHP’nin AKP-MHP koalisyonu desteği olsa Anayasa değişikliği yapılır ve seçimler erkene alınır. Ancak şu aşamada böyle bir şeyin olmadığı biliniyor. Böyle bir şey gerçekleşirse erken seçimler yapılır fakat yetkililerin yaptığı açıklamalarla Mart 2019 tarihinde yapılacak gibi gözüküyor. Bizler HDP olarak Mart tarihinde değil yarın yapılacak gibi bir seçim sürecini başlatmış bulunuyoruz.”  (demokrat haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.