Pınar Aydınlar: Hrant'ı bir kez daha vurdular

Pınar Aydınlar: Hrant'ı bir kez daha vurdular
HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar, Hrant Dink'in katillerinden Erhan Tuncel'in serbest bırakıldığına dikkat çekerek, "Bir kez daha Hrant'ı vurdular, bir kez daha Ermeni halkını katlettiler" dedi.

İstanbul-Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul'daki seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar'ın Ünalan Mahallesi'nde seçim bürosu açtı.

Açılışa, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar ile Üsküdar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayşecik Yıldız ve Ayşecik Yıldızda katıldı.

Açılış öncesinde yapılan konvoyla, Aydınlar, Ünalan halkını selamladı. 

Seçim bürosunun açılışı öncesinde konuşan HDP 1. Bölge Sorumlusu Cengiz Topbaş, Kürt halkı üzerindeki baskılara dikkat  çekerek "Kürtleri sürerek, köklerinden kopartacaklarını zannettiler. Ancak Kürtler gittikleri her yere kök saldılar" dedi.

HDP'nin tüm ötekileştirilen halkların ve kimliklerin partisi olduğuna dikkat çeken Topbaş, "Artık HDP var" diye konuştu. 

HDP Üsküdar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayşecik Yıldız, HDP'de uygulanan eşbaşkanlık sistemine işaret ederken, "Kimse bize kadınlara söz hakkı tanımadan, kadın aday sayısını artırmadan halkçı olduğunu söylemesin" ifadelerini kullandı.

AKP ve CHP'nin halkı kutuplaştırma politikalarına dikkat çeken Yıldız, "HDP olarak bu politikaları boşa çıkartacağız" diye konuştu. 

HDP'nin yerel yönetim anlayışının "halkın katılımı ve şeffaflık" olduğunun altını çizen Yıldız, "Bizler yönetmeye değil, birlikte yönetmeye adayız" dedi. 

HDP Üsküdar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sabri Bingöl, Üsküdar'da inşaata açılan SİT alanlarını hatırlatarak, "Hemen yakınımızdaki villalara biz geçmişte yabani meyve toplamaya giderdik. Ama şimdi her yer ranta, talana açıldı" şeklinde konuştu.   

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar da, HDP'ye yönelik olarak Ordu'da gerçekleşen saldırıyı protesto etti. Alevilere yönelik katliamları hatırlatan Aydınlar, "Alevileri katleden zinhiyet, Roboski'de Kürtleri katleden zihniyet ile aynıdır" dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.