PKK geri gönderdi, mahkeme tutukladı

PKK geri gönderdi, mahkeme tutukladı
PKK saflarına katılan, ancak akli dengesi yerinde olmadığı anlaşılınca geri gönderilen Ercan Ortaş adlı genç, dönüş yolunda gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Van - PKK saflarına katılan, ancak akli dengesi yerinde olmadığı anlaşılınca geri gönderilen Ercan Ortaş adlı genç, dönüş yolunda gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Avukat Cengizhan Acar, müvekkilinin emniyette ve savcılıkta ifadesinin alındığı sırada yanında avukatı olmadığını söyledi. 

Geçen yıl 6 kişilik grupla Hakkari'nin Şemdinli (Şemzînan) ilçesinde PKK saflarına katılan, ancak akli dengesi yerinde olmadığı için geri gönderilen Ercan Ortaş adlı genç, döndüğü sırada 25 Aralık 2013'te Şemdinli yolu üzerinde yapılan yol kontrolünde gözaltına alındı. Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve burada hiçbir sağlık kontrolü yapılmadan ifadesi alınan Ortaş, polisler tarafından avukatının olmadığı ifade işlemlerinde, katılmadığı eylem ve gösteriler ile itham edilerek anlamını dahi bilmediği "suç"lar ile dosyası doldurularak imzalatıldı. 

Polis yazdı savcı onayladı

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde siyasi şube polislerince ifadesinin alınmasının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilen Ortaş, burada da avukat olmadan ifadesi alındı. Savcılık tarafından üzerine atılı suçların Ortaş'a yöneltildiğinde onaylayıp onaylamadığı dahi sorulmadan sadece "evet", "hayır" şeklinde cevap vermesi istenen Ortaş'ın, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin aynısı Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da tutanaklara geçirildi. "Örgüt üyesi olmak", "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" ile "Kamu malına zarar vermek" iddiaları ile mahkemeye sevk edilen Ortaş'ın, mahkeme işlemelerine katılan Avukat Cengizhan Acar, Ortaş'ın ailesinden aldığı bilgilerden ve emniyet ile savcılık tarafından yapılan ifade alma işlemlerinde sanığa müdafi isteyip istemediğinin sorulmadan ifade almasının CMK'nın 141'inci maddesine aykırı olduğunu dile getirdiklerini belirtti. 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.