PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı
DİYARBAKIR (Tigris Haber) - PKK'nin 35'inci kuruluş yıldönümü BDP Diyarbakır İl Örgütü öncülüğünde Lice'nin Fis köyünde binlerce yurttaş tarafından kutlandı.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

PKK’nin 35'inci kuruluş yıldönümü ilişkin BDP Diyarbakır İl Örgütü öncülüğünde Lice'nin Fis köyünde şölen düzenlendi. Bölgenin birçok merkezinden günler öncesinde gelen yurttaşlar, sabahın erken saatlerinde BDP Diyarbakır il ve ilçe binaları önünde bir araya gelerek PKK'nin ilk kongresinin gerçekleştireceği Fis köyüne hareket etti. Kutlamanın yapıldığı alana PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan, Ali Çiçek, Kemal Pir gibi isimlerin yanı sıra çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK'lilerin dev posterleri asıldı. "PKK var olanla yetinmemek hep fazlasını düşünmek ve başarmaktır", "Beritanlarla doğduk, Zilanlarla büyüdük, Sakinelerle özgürlürleştik" gibi yazılı pankartlar da alanın çeşitli yerlerine asıldı. PKK'nin ilk kongresini gerçekleştirdiği ev de kutlama boyunca yurttaşlar tarafından ziyaret edilirken, yurttaşlar ev içerisinde hatıra fotoğrafı çekken bazı yurttaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

gg.jpg

Binlerce kişinin katıldığı kutlama bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Bir dakikalık saygı duruşu andında BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş “Bu topraklar üzerinde Önder Apo ve yoldaşları dirilişin tohumlarını attı. O gün birlikte söz verdiler ve bu ezilen halkı özgürleştirdiler. Bir kez daha tüm Kürt halkının diriliş bayramını kutuluyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Bu sırada alanın dört bir yanından onlarca havai fişek atıldı. Ertuş’un ardından konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz ise Kürt halkının verdiği mücadelenin Ortadoğu’nun ve bütün dünyanın da özgürleşme mücadelesi olduğunu kaydederek “Bizleri bu noktaya getiren Önder Apo’dur. Bizler onun özgürlüğünü sağladığımız zaman sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız. Lice’de başladık Lice ve Amed’te zafere ulaşacağız. Herkes bunu böyle bilsin.19 Temmuz 2012’ye kadar PKK felsefesi Rojava’da yaşam buluyor. En büyük devrim orada gerçekleşiyor. Rojava devrimi 35 yıllık emeğin yansımasıdır. Rojava farklı yaklaşımları hiç kimse kabul etmeyecektir. Bizler mücadelemizi daha da yükselterek birliğimizi kurarak Önder Apo’yu da bu toprakların üzerine getireceğiz” dedi.

'Kürtler özgür yaşam için mücadele ediyorlar'

Son olarak BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise Kürt halkının ‘diriliş bayram’ını kutlayarak. 35 yıl sonra diline, kimliğine ve kültürüne sahip çıkan bir Kürt gerçekliğinin olduğuna ifade ederek “Kürt genci özgür yaşam için mücadele ettiler. Eğer onlar canlarını seve seve bu mücadele için vermeseydiler bugün bu koşullarda olmayacaktık. Yanımızdaki hemen şu evde 22 kişi Kürtlerin 29. isyanını başlattı. PKK dili kimliği yok sayılan bir halkın isyanıdır. BM yasasına göre bir halkın dili inkâr ediliyor ve asimilasyona tabi tutuluyorsa o halkın direnme hakkı vardır. İşte Kürtler isyan etme direnme hakkını kullanmışlardır. Rojava’daki devrim bizim devrimimizdir. PKK’nin 36’ıncı yılı Kürt halkının özgürlüğüne ve zaferine giden yıl olacaktır” diye konuştu.

fis-2-nursel.jpg

Konuşmaların ardında sahneye çıkan bir grup genç HPG Amed Eyalet Komutanlığı'nın adına alandaki yurttaşların “diriliş bayram”nın kutladı. Konuşma ve açıklamalardan sonra sanatçılar sahne aldı. Sanatçılar Jiyara, Roni Erez, Demhat Botan, Koma Hemdem ve Koma Çiya'nın seslendirdiği parçalar eşliğinde alanda bulunan yurttaşlar halaylar çekerken, kutlama boyunca sık sık alanın çeşitli yerlerinde havai fişekler atıldı. Kutlama geç saatlere kadar sürdü.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.