Polis devletinden istihbarat devletine doğru

Polis devletinden istihbarat devletine doğru
AKP hükümeti TIR’larda silah taşıması ile gündeme gelen MİT’e ilişkin hazırladığı teklifte, sınırsız dinlemeden operasyonal görev yetkisine kadar MİT’e birçok yetki tanınıyor.

 

ANKAR - Düzenlemede, “çözüm sürecine” yasal zemin yerine İmralı’da görüşme yürüten MİT müsteşarına yasal güvence getiriyor. 

Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) süper yetkiler tanıyan kanun teklifi, AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AKP Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu imzası ile Meclis Başkanlığı’na sunuldu. 15 maddelik kanun teklifi ile MİT’e olağanüstü yetkiler getiriliyor. Teklifin genel gerekçesinde “Dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulu’nca MİT’e operasyonel görev verilebilmesine yönelik düzenleme yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur” denilirken, teklifin birinci maddesinde ise MİT, dış istihbarat, milli savunma, “terörle” mücadele ve uluslararası suçlar ile siber güvenlik konularında her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanmak suretiyle bilgi, belge, haber ve veri toplama, kaydetme ve analiz etme yetkisiyle donatılıyor. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.