Polis,8 kişilik TTP heyetinin Gökkan'la görüşmesine izin vermedi

Polis,8 kişilik TTP heyetinin Gökkan'la görüşmesine izin vermedi
Türk Tabipler Birliği'nden (TTB) 8 kişilik heyet, Mardin'in Nusaybin ilçesinde sınırda güvenlik amacıyla örülen duvarın durdurulması için açlık grevi yapan Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek için ilçeye geldi.

8 kişilik heyet Gökkan’la görüşülmek istedi ancak, polis ekipleri 8 kişilik heyetten sadece 4 kişiye izin verince, heyet üyeleri engellendikleri gerekçesiyle Başkan Gökkan ile görüşmekten vazgeçti. Heyet adına açıklama yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Gökkan ile görüşmelerine izin verilmemesine tepki gösterdi. Aktan, "Maalesef hastamıza, dostumuza Ayşe Gökkan'a yaklaşmamıza izin vermediler. Bu 18 kişiyi merkez komite ve başkanlarımızdan oluşan 8 kişiye indirmemize rağmen bu heyete de izin verilmedi. Çok daha kısıtlı bir heyetle ziyaret etmemiz bize önerildi. Bu elbette kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Burada TTB olarak Türkiye'deki tüm hekimleri temsilen, Türk hekimlerinin iyi dileklerini iletmek ve Ayşe başkanın sağlığını bizzat görmek üzere geldik" dedi.
TTB heyetiyle olarak, Türkiye'deki tüm hekimleri temsilen Nusaybin'de olduklarını ifade eden Aktan, "Ayşe başkanın sağlığını bizzat yerinde görmek ve öğrenmek için buradayız. Biliyoruz ki, Ayşe başkan son derece haklı bir nedenle direnişini sürdürüyor. Ancak, bu direnişte onun kılına zarar gelmesini elbette istemiyoruz. Açlık grevlerinde hekimleri yönlendiren uluslararası sözleşmeler, antlaşmalar ve etik kurallar var. Bu kurallar çerçevesinde herkesin hakkı olduğu gibi Ayşe başkanın da sağlık hakkı mevcuttur. Bu nedenle, bugün kendisine yeterli miktarda sıvı almasını, şekerli ve tuzlu su almasını ve yeterli miktarda B vitamini tavsiye etmek için geldik. Kalıcı hasarların olmaması için gerekli adımların atılmasını takip edeceğiz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.