Puanları yetiyor, paraları yetmiyor!

Puanları yetiyor, paraları yetmiyor!
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk on bine giren üç öğrenci maddi imkansızlıklardan dolayı okula kayıt yaptıramayacak. Geleceğin doktorları olabilecek 3 arkadaş, yardımseverlerden burs bekliyor.

TİGRİS HABER - Türkiye genelinde geçen ay düzenlenen YKS’de İsa Tarım, Muhsin Zencir ve Ahmet Kalul soruların büyük kısmını doğru yanıtlayarak, derece yaptı. Ahmet Kalul sınavda ilk 2 bine, İsa Tarım ilk 9 bine, Muhsin Zencir ilk 6 bine girdi. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan ve sınava hazırlık için aynı dershaneye giden 3 arkadaşın yollarını, sınava başarısından sonra bir de yoksulluk kesiştirdi. Başarıları Türkiye’nin sayılı tıp fakültelerinde okumaya yetiyor, ancak paraları yetmiyor. 3 arkadaş da yardımseverlerden burs desteği bekliyor.

3’ü de başarılı ama para yok

Öğrencilerden İsa Tarım, 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Ailesi hayvancılıkla geçimini sağlıyor, İsa da yazları çobanlık yaparak ailesine destek oluyor. Ağabeyinin de üniversite okuduğunu belirten Tarım, “Babamın parası ikimizi okutmaya yetmez. Destek istiyoruz” dedi. Arkadaşı Muhsin Zencir ise 14 nüfuslu bir ailenin çocuğu. Ailesi geçimini çiftçilikle sağlıyor. Tek isteği, eğitimini Tıp Fakültesi’nde tamamlayıp, iyi bir doktor olmak. Ancak, bunun için maddi desteğe ihtiyacı var. Ahmet Kalul, iki arkadaşından daha da başarılı. YKS’de ilk iki bine girmiş. Kardeşi Tıp Fakültesi öğrencisi, ailesi mevsimlik tarım işlerinde çalışarak, geçimini sağlıyor. Ahmet Kalul, “Maddi durumumuz olmadığı için okula gitmekte zorlanacağız. Resmi kurumlardan, hayırsever iş insanlarından okuyabilmek için destek bekliyoruz. Destek bulamazsak, eğitimimizi tamamlayamayız.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.