Rapora rağmen cezaevinde tutulma ısrarı!

Rapora rağmen cezaevinde tutulma ısrarı!
Beyninde ölümcül tümör bulunan ve doktorların "Cezaevinde kalamaz" raporu verdiği hasta tutsak Neşet Kara bürokrasi nedeniyle tahliye edilmiyor.

DİYARBAKIR - İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) verilerine göre 163'ü ağır 500'den fazla hasta tutsak cezaevlerinde tedavi de tahliye de edilmiyor. Tabuta dönüşen cezaevlerinde çıkamayan hasta tutsaklar birde bunun üstüne sürgün ediliyor. Beyninde ölümcül tümör bulunan ve doktorların "Cezaevinde kalamaz" raporu verdiği hasta tutsak Neşet Kara, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden, Siirt E Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. Sağlık durumu iyice kötüleşen Kara, 2012 yılında Türkiye ve bölge cezaevlerinde tutsakların başlattığı açlık grevi eylemleri sırasında "Polislere taş attığı" gerekçesiyle tutuklandı ve yargılandığı Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

'Kafasında 12 santim tümör var'

Yıllardır beyninde tümör bulunan Kara'nın durumu cezaevinde iyice ağırlaştı. Oğlunun tutuklanmadan önce de sağlık sorunlarının olduğunu söyleyen anne Medine Kara, cezaevinde sağlık sorunundan dolayı yemek yiyemediğini söyledi. Kara, "Tutuklanmadan önce oğlumun kafasında tümör vardı. Kafasında bulunan tümörden dolayı beyinlerinde sancılar oluyor. Yemek yiyemiyor. Arkadaşları ona yardım ediyor. Oğlumun bu hastalığı 3 yıldır sürüyor. Tedavi olması için cezaevinden bir an önce tahliye edilmesi lazım" diye konuştu. 

Raporu var ama bırakmıyorlar 

Kara'nın saldırganlık, öfke patlaması ve tehditkâr olduğunu aktaran anne Kara, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Cezaevinde kalamaz" raporu verildiğini anlattı. Diyarbakır'da tedavi edilen oğlunun son olarak Siirt'e sürgün edildiğini söyleyen Anne Kara, "Hastalıklarından dolayı ağızlarında dişler kalmadı artık. Ben bugün anne olarak bütün hasta tutsakların bırakılmalarını istiyorum. Cezaevlerinde her yıl cenazeler çıkıyor. Biz artık cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir el atması gerekir. Cezaevlerini boşaltsınlar" şeklide konuştu. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.