Roboskili aileler eylemde

Roboskili aileler eylemde
Roboskili aileler, 34 kişinin bulunduğu mezarlıkta 109. haftada toplandı ve sorumluların yargılanmasını istedi.

Roboskili aileler, her Perşembe olduğu gibi bu haftada 109. kez 34 kişinin bulunduğu mezarlıkta basın açıklaması yaptı. Katledilen 34 kişinin fotoğraflarının taşındığı eylemde, Roboskili aileler adına açıklama yapan Veli Encü, çocuklarının kardeşlerinin mezarları başında devletten adalet talep ettiklerini belirterek, "Katliam faillerinin bir an önce yargılanması yolunda adımlar atılmasını istiyoruz" dedi. Başta operasyonun tüm yetki ve imkanlarını Genelkurmay'a veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Encü, Roboski katliamının bombalama emrini veren Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile bombalamayı yapan Tümen Komutanı ilhan Bölük, Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, Albay Aygün Eker, Tuğgeneral Halil Erkek, Korgeneral Yıldırım Güvenç'in 34 sivil insanı yargısız ve bilinçli bir şekilde öldürmek suçundan yargılanması gerektiğini vurguladı. Yargılanması gerekenlerin hükümet ve yargı tarafından korunduğunu kaydeden Encü, Başbakan'ın yapılan bu insanlık suçu karşısında suçluları ödüllendirdiğini ve taktir ettiğini ifade etti. Encü, "Kamuoyu ve medyanın yaşananlar karşısında sessiz kalmasının sağlayan yine Başbakan olup aynı zamanda katliam faillerinin yargılanmaması için tüm yetki ve çabalarını seferber etmiştir" dedi.

'Adalet bir kez daha katledilmiştir'

 

"Yakın günlerde Roboski katliamında katledilen Nâdir Alma'ya verilen 8.403 TL'lik cezanın mahkeme kararını acılı ailesine gönderilmesi ve yine Roboski katliamını protesto ettikleri için 72 üniversite öğrencisi hakkında soruşturma açılması bir hukuk skandalıdır ve adalet bir kez daha katledilmiştir" diyen Encü, "STK'lara gazeteci ve yazarlara yönelik saldırılar bilinçli planlı olmakla beraber sadece ve sadece bizleri mücadelemizden yıldırma ve sindirmek için yapıldığını bir kez daha tekrar ediyoruz. Mücadelemizin 764 inci gününde hükümete ve yargı mercilerine açıkça seslenmek ve uyarıda bulunmak istiyoruz" dedi.

'Hesap soracağız'

Roboski katliamının üzerini örtemeyeceklerini belirten Encü, "Bizleri mücadelemizden yıldırmak ve sindirmek için yapılan baskılar ve saldırılar karşısında asla yılmayacağız. Adını ve görevini saydığımız kişiler yargılanmadığı sürece her türlü eylemsel ve hukuki mücadelemiz devam edecektir. Roboski İçin Adalet Yeryüzü İçin Barış Derneği olarak katliamcılardan hesap soracağız. Adalet sağlanana dek bugün olduğu gibi her perşembe sizlere sesleneceğiz" diye konuşta.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.