Roboskili babadan Başbakan'a 'operasyon masrafı' teklifi

Roboskili babadan Başbakan'a 'operasyon masrafı' teklifi
"İnsan kanı para ile ölçülmez. Eğer Başbakan istiyorsa oğlumu evlendirmek için biriktirdiğim parayı onlara operasyon masrafı olarak vereyim"

AKP'li Çelik, Roboski katliamına ilişkin askeri savcılığın kararını dair Meclis'te düzenlediği toplantıda yaptığı değerlendirmede "Ben o gün yaptığım açıklamada 'bu bir operasyon kazasıdır' demiştim. 'Kasıt meselesini düşünmek bile istemiyorum. ' demiştim. Uzun bir yargılama süreci sonucunda sivil mahkemeler görevsizlik kararı verdiler. Askeri mahkeme de kararını açıkladı. Burada söylediği şey nedir? Kaçınılmaz bir hata olduğunu söylüyorlar. Hata varsa hatalı da vardır.

Hadisenin ardından biz meseleye legal veya illegal yollardan rızkını karşılamaya çalışan insanların bombalamaya maruz kaldıklarını ve ailelerin acılarını bir nebze dindirmek için devlet olarak geride kalanların insanca yaşamını sürdürmesi için maddi yardım konusunda hükümet bütün imkanlarını seferber etti. Normalde 20 bin TL gibi bir şey iken, Başbakan şartları zorladı ve 120 bin TL öngörüldü. Devreye örgüt ve BDP girdi, bu parayı almaları engellendi" ifadelerini kullandı.

'İstiyorlarsa oğlumun düğün parasını vereyim' 

Roboski katliamı'nda 19 yaşındaki oğlu Adem Ant'ı yitiren baba Reşit Ant'tan  tazminatla ilgili bir yanıt geldi; "İnsan kanı para ile ölçülmez. Adaletsizlik yapmasınlar. Eğer Başbakan istiyorsa oğlumu evlendirmek için biriktirdiğim parayı onlara operasyon masrafı olarak vereyim" dedi. 

roboski-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.